Gogu Tonca va fi înmormântat marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jiul Petroşani, în vremea lui Gogu Tonca (FOTO: www.jiulpetrosani.lx.ro)
Jiul Petroşani, în vremea lui Gogu Tonca (FOTO: www.jiulpetrosani.lx.ro)

Fostul jucător al echipei Jiul, Gogu Tonca, decedat sâmbătă, va fi înmormântat, marţi, jucătorii echipei din Petroşani urmând să evolueze în următoarea partidă din Liga a IV-a cu banderole negre.

Diagnosticat cu diabet, fostul fundaş care a câştigat Cupa României în 1974 cu Jiul Petroşani, a decedat la vârsta de 63 de ani. "Este o pierdere grea pentru fotbalul din Valea Jiului. Suntem alături şi de nepotul său Andrei, care este portarul nostru", a declarat, luni, vicepreşedintele grupării Jiul, George Boboc.

Fostul arbitru Ioan Danciu afirmă că Gogu Tonca era un luptător pe teren. "Când juca cu Steaua şi Dinamo le spunea adversarilor: «Bă, eu am acasă familie cu patru copii să nu îmi staţi în cale». Era un luptător", şi-a amintite Ioan Danciu. Stelian Homan, fost coleg cu Gogu Tonca, a declarat că în România nu se mai pune preţ pe foştii jucători. "Gogu Tonca a murit sărac, dar bogat sufleteşte. Este păcat că jucătorii care au fost cu adevărat reprezentativi pentru fotbalul românesc nu sunt băgaţi în seamă decât după ce nu mai sunt în viaţă. Nu suntem respectaţi şi puşi acolo unde trebuie. Gogu Tonca era stâlpul apărării, era iubit şi respectat. Avea o prietenie aparte cu Cornel Dinu. Este o mare pierdere moartea lui. Avea doar 63 de ani", a menţionat Homan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite