Gloria Bistriţa are datorii de peste opt milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Gloria Bistriţa are datorii de peste opt milioane de lei, o parte din sumă fiind solicitată de Elba Timişoara, firma care a montat instalaţia de nocturnă pe stadion şi nu a încasat toţi banii pentru această lucrare.

Potrivit unui raport întocmit de Asociaţia Club Fotbal Gloria 1922 Bistriţa la solicitarea Consiliului Local Bistriţa, datoriile clubului de fotbal condus de Jean Pădureanu se ridică la 8,17 milioane de lei.

Potrivit documentului, cea mai mare sumă, de trei milioane de lei, o reprezintă datorii către "terţi" fără ca aceştia să fie nominalizaţi. Urmează apoi datoria de 2,4 milioane de lei către "furnizori imobilizări". Dintre aceştia, SC Elba Timişoara SA, firma care a montat instalaţia de nocturnă pe stadionul municipal, are de recuperat de la Gloria Bistriţa 2,2 milioane de lei, sumă pentru care a şi declanşat, de altfel, procedura de executare silită.

La bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale, gruparea condusă de Jean Pădureanu mai are datorii de 1,7 milioane de lei, sumă în care sunt incluse penalităţile şi majorările de întârziere, iar salariaţilor le datorează în total circa 327.000 de lei.

Totodată, furnizorilor care asigură activitatea curentă, Gloria Bistriţa le datorează circa 644.000 de lei.

Raportul în care au fost menţionate toate aceste cifre va fi luat în discuţie, joi, în plenul şedinţei Consiliului Local Bistriţa când aleşii s-ar putea pronunţa, prin vot, în favoarea alocării sumei de un milion de lei clubului Gloria, ceea ce reprezintă a doua tranşă din contractul de parteneriat pe care ACF Gloria 1922 Bistriţa l-a semnat cu Primăria Bistriţa în vederea susţinerii activităţii sportive în cursul anului 2011.

CL Bistriţa a alocat, anul acesta, doar un milion de lei clubului, respectiv jumătate din suma prevăzută în contract, urmând ca în perioada următoare să repartizeze şi diferenţa. Înainte să facă acest lucru, aleşii locali au cerut un raport detaliat ca să ştie care este situaţia financiară a Gloriei.

În documentul semnat de Jean Pădureanu, se mai menţionează că Gloria Bistriţa continuă să aştepte suma de 5,3 milioane de lei de la clubul Metalurg Doneţk cu care se află în litigiu după transferul lui Junior Moraes.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite