GlAuber Leandro Berti fundaş Rapid: „Am jucat cu Romario şi cu Robinho!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost jucător la Nürnberg şi Manchester City, Glauber e singurul brazilian din România care a jucat în cea mai titrată naţională a lumii. Glauber spune că a ales România pentru a-şi relansa cariera, după o experienţă neplăcută în Anglia.

„Adevărul": Ai o selecţie la echipa naţională a Braziliei. Cum a fost?

Glauber: Da, e adevărat. Am fost convocat la naţionala mare a Braziliei în meciul contra Guatemalei, în 2005. Am câştigat atunci cu 3-0, iar eu am intrat în ultimele zece minute. A fost o experienţă fantastică pentru mine să joc alături de unii dintre cei mai buni fotbalişti ai lumii. Pe unii dintre ei i-am avut colegi şi la tineret, unde am avut vreo 20 de selecţii.

Cu cine te-ai înţeles cel mai bine?

Cu toată lumea. Toţi sunt nişte băieţi extraordinari. Dar de Robinho şi Elano am fost cel mai apropiat. Cu Robinho chiar pot spune că sunt prieten. Pe lângă faptul că e un fotbalist foarte bun, e şi un om deosebit. La fel şi Romario.

Ai jucat şi în Anglia şi în Germania. Care e diferenţa dintre aceste campionate şi Liga I?

Este o diferenţă foarte mare. Acolo se joacă mai agresiv, mai în viteză. Sunt printre cele mai puternice campionate din lume. Aici, mai e mult de muncă. E vorba şi de investiţii...

Atunci de ce ai ales să joci în România?

În Germania, la Nürnberg, am jucat şi am avut evoluţii bune, dar când m-am transferat la Manchester City nu am mai prins primul 11...Din păcate, nu mi s-a dat nicio şansă în faţa lui Kompany şi Zabaleta, aduşi pe mulţi bani, şi am stat vreo 25 de meciuri pe banca de rezerve, intrând doar într‑o singură partidă. A fost o perioadă foarte grea. Pentru mine contează să am jocuri în picioare pentru a-mi creşte valoarea. De aceea am ales Rapid. Nu-mi pare rău că am venit aici. Rapid este un club serios şi profesionist.

Erau jucători pe care îi ştiai înainte de a veni la Rapid ?

Pe Cesinha îl ştiam de la întâlnirea dintre Rapid şi Nürn­berg, din Cupa UEFA. Mi-a plăcut ca jucător, a fost unul dintre cei pe care i-am remarcat atunci. Acum, la echipă avem jucători buni care pot juca la nivel înalt, Herea, spre exemplu, mi se pare valoros.

Ai vizitat România?

Nu prea am avut timp să mă plimb prin ţară decât cu echipa. Nu am văzut multe locuri, însă Casa Poporului m-a impresionat.

Ce mâncare îţi place?

Toţi vorbesc despre mâncarea românească, dar eu nu mă dau în vânt după ea. E bună, dar mie îmi place bucătăria italienească. Pastele sunt preferatele mele.

A jucat în meciul de retragere a lui Romario

Glauber a bifat o selecţie la naţionala Braziliei, jucând într-o partidă amicală cu Guatemala, în aprilie 2005. Partida a fost câştigată de Brazilia cu 3-0, şi a avut o semnificaţie aparte, deoarece atunci Romario şi-a anunţat retragerea din fotbal. Glauber a jucat într-o echipă din care au mai făcut parte, printre alţii, Cicinho, Ricardinho, Robinho, Rogerio Ceni şi Grafite. Partida s-a disputan pe Stadionul Pacaembu, din Sao Paolo, unde va juca şi România pe 7 iunie.

"Nu-mi pare rău că am venit la Rapid. Astfel, am jocuri în picioare şi-mi creşte valoarea. Rapid este un club serios şi profesionist."
Glauber
fundaş Rapid

200 de mii de euro e salariul lui Glauber în Giuleşti. El a venit liber de contract de la Sao Caetano (Brazilia).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite