Gigi are un hobby: geniul lui Panduru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Basarab Panduru (în centru) stă la pândă pentru a-l înlocui pe Mihai Stoichiţă la ordinul lui Gigi Becali
Basarab Panduru (în centru) stă la pândă pentru a-l înlocui pe Mihai Stoichiţă la ordinul lui Gigi Becali

Becali a început să-l laude pe managerul sportiv al Stelei în cercurile sale de apropiaţi, pregătind astfel terenul pentru înlocuirea lui Stoichiţă cu „Pandi“. „Lippi“ a pierdut atât susţinerea patronului, cât şi pe cea a vestiarului, urmând să fie demis dacă nu va câştiga meciul cu FC Braşov.

Chiar dacă a evitat să-l desfiinţeze public pe Mihai Stoichiţă după remiza de la Târgu-Jiu, Gigi Becali nu mai are deloc încredere în antrenorul său.„Încet, încet, ajung la vorba lui Borcea, care mi-a zis că Steaua are şansa porcului de Crăciun să ia titlul!", a tunat latifundiarul vineri seară. Mai mult, el a început deja să pregătească terenul pentru instalarea pe bancă a managerului sportiv, Basarab Panduru.

Primul indiciu? La discuţiile cu Argăseală şi apropiaţii săi, Becali îl laudă din ce în ce mai des pe tacticianul Panduru: „E un geniu al antrenoratului! Vă spun eu că va ajunge mare de tot. El este o mână de fier, ca şi Dan Petrescu. Nu poţi face performanţă dacă eşti băiat bun cu jucătorii".

Acest discurs exagerat de lăudativ la adresa unui antrenor care urmează a fi instalat la Steaua sau unul care abia a fost adus e „Specialitatea Casei" la Gigi Becali! Numai că, inevitabil, fiecare tehnician, după ce este ridicat în slăvi, se sfârşeşte prin a fi desfiinţat înainte de plecare. Acum, trendul pare să se repete în cazul lui Panduru, care ar putea fi numit „principal", chiar de Vinerea Mare, dacă Stoichiţă nu învinge Braşovul pe teren propriu.

„Pandi" abia aşteaptă!

Actualul manager al roş-albaştrilor a fost vizat pentru postul de tehnician şi după demiterea lui Bergodi, numai că atunci „Pandi" a refuzat din cauza unei promisiuni făcute italianului. „I-am zis lui Bergodi în faţă că nu am venit la Steaua ca să-i vânez scaunul", a explicat Panduru. Acum, el n-ar spune nu unei provocări, după cum a şi lăsat de înţeles prin ultimele sale declaraţii.

„Sper ca Stoichiţă să reziste până la final. Nu pot să spun acum dacă aş prelua Steaua. Deocamdată avem antrenor", a spus, enigmatic, fostul mijlocaş.

Relaţia dintre „Pandi" şi „Lippi", foarte strânsă la început, s-a răcit în ultima vreme. Managerul a ţinut să sublinieze că nu are nicio răspundere în privinţa transferului neinspirat al lui Tall, deşi chiar el a fost cel desemnat să-l urmărească pe viu în Cipru!

Vine un nou val de micşorări salariale

Gigi Becali are de gând să continue planul de reducere drastică a cheltuielilor pe care le are cu echipa şi în viitorul sezon. În prezent, acestea se ridică la 450.000 de euro pe lună, în condiţiile în care, la începutul stagiunii 2008 - 2009, Becali era nevoit să scoată din buzunar 600.000 de euro pe lună pentru a întreţine clubul. Acum, obiectivul latifundiarului din Pipera este de a reduce şi actuala sumă totală, începând din vară, la 350.000 de euro pe lună.

Pentru a realiza acest lucru, Gigi Becali va coborî din nou plafonul salarial de 120.000 de euro. „Jucătorii vor câştiga maximum 100.000 de euro pe an, dar vor mai da şi prime de obiectiv. Cine nu acceptă, e liber să plece", a explicat patronul din Ghencea. În acest sezon, fotbalişti precum Dayro Moreno, Ciprian Tătăruşanu, Janos Szekely şi Mihăiţă Pleşan au fost „arşi" serios la bani de Gigi Becali. De asemenea, aşa cum a făcut-o în ultimul an şi jumătate, patronul nu va mai scoate bani din propriul buzunar pentru achiziţii.

În schimb, el va investi o parte din sumele obţinute de pe urma jucătorilor cedaţi, deşi la capitolul „veniri" prioritate vor avea în continuare fotbaliştii liberi de contract sau „mânjii" de la Steaua II.

Ce alte economii a făcut Gigi Becali

- A redus cu 50% salariile tuturor angajaţilor.
- A desfiinţat şase grupe din cadrul Academiei de Fotbal.
- A micşorat porţiile de mâncare rezervate juniorilor. Mai mult, aceştia sunt nevoiţi să-şi asigure singuri medicaţia şi să-şi spele singuri echipamentul.
- A refuzat să mai plătească pentru cantonamentele celor de la Steaua II, care au făcut pregătirea de iarnă la stadion.

tabel
c
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite