Gigi Becali în criză, Steaua joacă la Buzău!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrucât latifundiarul din Pipera n-a mai plătit chiria de mai bine de două luni, MApN le interzice roş-albaştrilor să se mai folosească de arena construită în anul 1974. Clubul traversează cea mai neagră perioadă din istorie din punct de vedere financiar, după ce finanţatorul le-a transmis angajaţilor să se descurce cum pot, fără să-i mai ceară bani.

Ministerul Apărării Naţionale nu mai are răbdare cu Steaua! Întrucât Gigi Becali n-a mai plătit chiria pe lunile martie şi aprilie, utilităţile, precum şi impozitele aferente ultimilor cinci ani, contractul său de închiriere al stadionului din Ghencea a fost reziliat, fără a mai apela la somaţii şi la instanţele judecătoreşti.

„Potrivit contractului încheiat pentru perioada 07.01.2010 - 07.01.2014, Steaua Bucureşti are obligaţia contractuală să achite o chirie lunară în valoare de 21.600 euro, nicidecum 65.000 euro, aşa cum a afirmat domnul Becali. Din echivalentul în lei al acestei sume, 50% se varsă la bugetul de stat, iar alţi 50% în conturile CSA Steaua. Totodată, chiriaşul mai are de achitat utilităţi restante către CSA Steaua, în cuantum de aproximativ 20.000 lei", se menţionează într-un comunicat emis de MApN.

În replică, Gigi Becali susţine că aşteaptă ca statul să-i returneze investiţiile făcute înainte de a părăsi Ghencea. "Eu n-am plătit intenţionat banii, le-am trimis o hârtie în urmă cu câteva luni ca să ne reîntâlnim şi să rediscutăm contractul. L-am sunat pe domnul ministru Oprea şi el mă lua cu «măi, Becali». Când i-am zis «măi, Gabi» mi-a transmis să fiu atent cum îi vorbesc. Acum vom pleca oricum la Buzău. Dacă nu-mi dau banii, atunci pe toate terenurile de antrenament o să bag plugurile, iar nocturna o tai din temelii şi apoi o să-i dau foc! Voi dezmembra baza sportivă", a ameninţat latifundiarul.

Mutarea la Buzău a fost criticată şi de fani. „Acest demers n-ar reprezenta decât o bomboană pe coliva Stelei. Cred că Becali nu mai are bani, afacerile sale au dat faliment", a spus Marius Nicolau, reprezentant al AISS.

"Stadionul e construit pe terenul statului, din cotizaţiile de 25 de lei ale soldaţilor, generalilor. E un bun naţional, cum să-l cedăm gratis?"
Cătălin Zisu
general MApN

Pe stadion cu Brăneştiul

Stadionul „Gloria" din Buzău este râvnit atât de Gigi Becali, cât şi de Victoria Brăneşti, grupare care a încheiat deja un contract de închiriere pentru sezonul 2010-2011.

„Nu e vorba de demarat negocierile cu cei de la Buzău, acolo jucăm sigur. Stadionul este omologat", a spus Becali, care a primit însă un avertisment din partea lui Mircea Sandu: „Steaua va juca acolo dacă stadionul se ridică la standardele UEFA".

A ajuns la fundul sacului

În ultimii doi ani, Gigi Becali a scos din conturile clubului peste 5 milioane de euro, bani pe care i-a folosit doar în interes personal. Cei 100.000 de euro încasaţi pe Sorin Ghionea au fost retraşi după numai o zi din cont de către patron.

Din raţiuni financiare, deplasările Stelei s-au făcut mai mult cu autocarul.

Toate afacerile sale sunt falimentare (Avicola Iaşi, Arcom SA, Uzina Mecanică Drăgăşani).

A redus cu 50% salariile tuturor angajaţilor, iar printre jucători a impus un plafon maxim de 120.000 de euro pe an.

A desfiinţat şase grupe din cadrul Academiei de Fotbal, disponibilizând, totodată, şi numeroşi antrenori din sectorul juvenil

A micşorat porţiile de mâncare rezervate juniorilor, care erau nevoiţi să-şi asigure singuri medicaţia şi să-şi spele echipamentul la chiuvetă.

A desfiinţat echipa Steaua III şi i-a obligat pe cei de la Steaua II să facă pregătirea de iarnă la stadion.

S-a împrumutat la bănci pentru a achita salariile restante ale angajaţilor pe lunile ianuarie şi februarie, dar acum există din nou restanţe: salariile pe martie şi aprilie, facturi de la diverse hoteluri, precum şi cei 500.000 de euro reprezentând primele pentru calificarea în grupele Ligii Europa.

Judecătoria Sector 5 i-a pus ieri sechestru pe conturi, întrucât datorează 150.000 de euro unei firme de echipamente medicale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite