Gigi Becali - Meme Stoica 8-3!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania de achiziţii a roş-albaştrilor din această vară a fost dominată categoric de patron, deşi managerul general se laudă peste tot că el hotărăşte politica de transferuri. Antrenorul Ronny Levy n-a adus încă niciun fotbalist. Amit Ben Shushan, jucătorul propus în iunie de tehnicianul în vârstă de 45 de ani, n-a mai fost achiziţionat.

„Eu conduc clubul ăsta, eu conduc Steaua pe partea sportivă. Niciun jucător nu poate fi achiziţionat fără ştirea mea", afirma recent managerul general al roş-albaştrilor, Mihai Stoica.

Cu toate acestea, cifrele campaniei de achiziţii din această vară nu-i dau dreptate lui Meme. Patronul clubului roş-albastru s-a ocupat de achiziţiile a opt dintre cei unsprezece jucători, în timp ce, la cererea lui Stoica, au fost aduşi doar Leandro Tatu, Gabriel Matei şi Dorinel Popa.

De altfel, latifundiarul din Pipera nici măcar n-a ţinut secret faptul că se consultă cu oameni precum Anghel Iordănescu şi Gheorghe Hagi în privinţa achiziţiilor. "Hagi mi-a spus de Bourceanu, l-am luat că a zis el. Gică mi-a mai spus şi de Curelea, dar nu m-am înţeles la bani cu Şiman. Meme nu l-a vrut pe Nikolici, dar el nici pe Goian nu l-a vrut, pe vremuri. Am făcut exact ca atunci, l-am luat pe răspunderea mea, e pariul meu. Pe Prepeliţă l-am luat că a zis Iordănescu. Iar pe fraţii Costea i-am vrut eu. Sunt jucători de care poţi profita. Şi sportiv, şi financiar. De ăştia doi mă ocup eu personal, am cea mai bună strategie", a dezvăluit Becali, care a cerut şi ca Emeghara să fie readus la echipă, după ce în vară fusese îndepărtat.

Unul dintre jucătorii pe care Gigi l-a cumpărat doar pentru că i-a plăcut cum a evoluat într-un meci din sezonul trecut, Liviu Băjenaru, nici măcar nu se mai află în lotul lui Ronny Levy, el fiind cedat la Astra Ploieşti.

O soartă asemănătoare va avea şi unul dintre fotbaliştii transferaţi de Meme Stoica. Dorinel Popa a prins doar 20 de minute în tricoul Stelei, în etapa inaugurală a Ligii I, cu Voinţa Sibiu.

Popa nu mai prinde nici banca de rezerve

De atunci, fostul jucător al Victoriei Brăneşti n-a mai prins nici măcar banca de rezerve, totul culminând cu scoaterea sa de pe lista trimisă de Steaua la UEFA pentru grupele Ligii Europa. În timp ce Popa n-a prins lista, foşti componenţi ai Stelei II, precum Lupu, Mustaţă, Roşu sau Năstăsie, vor putea evolua în cupele europene.

Transferurile Stelei în 2011

Fotbalişti aduşi de Gigi Becali

- Mihai Costea (Universitatea Craiova)
- Florin Costea (Universitatea Craiova)
- Andrei Prepeliţă (Universitatea Craiova)
- Alex Bourceanu (Poli Timişoara)
- Stefan Nikolici (Poli Timişoara)
- Raul Rusescu (Unirea Urziceni)
- Ifeanyi Emeghara -
- Liviu Băjenaru („U" Cluj)

Fotbaliştii aduşi de Mihai Stoica

- Leandro Tatu (Beira-Mar)
- Dorinel Popa (Victoria Brăneşti)
- Gabriel Matei (Pandurii Târgu-Jiu)

" Pe Prepeliţă l-am luat că a zis Iordănescu. Iar pe fraţii Costea i-am vrut eu. Sunt jucători de care poţi profita. Şi sportiv, şi financiar. Am avut cea mai bună strategie. "
Gigi Becali
finanţator Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite