Gigi Becali, sufocat de procese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Latifundiarul din Pipera este somat să le achite restanţele financiare unor foşti şi actuali jucători şi antrenori de-ai roş-albaştrilor. Gigi Becali a cheltuit circa 50.000 de euro cu ocazia Sărbătorilor, dar a uitat să-şi achite datoriile.

Patronul Stelei se află în acest moment în proces cu doi dintre foştii antrenori ai roş-albaştrilor, Cristiano Bergodi şi cu Dorinel Munteanu, precum şi cu impresarii brazilienilor Elton şi Andrey, foşti jucători ai trupei din Ghencea, toţi reclamându-l pe Becali pentru neplata obligaţiilor financiare. Cel mai vehement este Bergodi, care se judecă cu Steaua la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. „În această lună se va da un verdict. Cristiano Bergodi are de primit 120.000 de euro, iar ceea ce mi se pare incredibil este faptul că nici până acum domnul Gigi Becali nu pare să-şi dea seama de gravitatea situaţiei. Se poate ajunge chiar şi la depunctarea echipei sau interzicerea dreptului de a mai transfera jucători", ne-a declarat avocatul Bogdan Tohăneanu, reprezentantul legal al italianului.

La rândul său, Dorinel Munteanu a câştigat deja unul dintre cele două procese pe care le-a intentat Stelei. Tribunalul Bucureşti a decis că roş-albaştrii trebuie să-i achite suma de 205.000 euro lui Munteanu, reprezentând o primă de instalare, precum şi o parte din salariile de pe vremea în care juca în Ghencea. De asemenea, „Munti" solicită să i se mai achite încă 95.000 de euro, adică taxele şi impozitele aferente contractului pentru perioada cât a fost jucător şi antrenor la Steaua.

Mircea Minea: „E păcat că se pretează la aşa ceva!"

Latifundiarul din Pipera este pus la zid şi de primarul din Chiajna, Mircea Minea, care susţine că Steaua trebuie să-i plătească încă 130.000 de euro din suma de transfer a lui Florin Gardoş. „Este păcat că un club de tradiţia Stelei se pretează la aşa ceva şi nu poate să achite 130.000 de euro, căci despre suma asta este vorba. Dacă nu au bani, acceptăm să primim la schimb trei jucători, pe care noi îi urmărim. În caz contrar, oamenii mei vor face petiţie către FRF pentru ca Steaua să plătească şi penalizări, iar Gardoş să revină la Chiajna",
a declarat Minea.

Nici oficialii celor de la Pandurii nu stau cu mâinile în sân, gorjenii solicitând şi ei nişte jucători, în contul transferului lui Novak Martinovici. „Noi avem un protocol încheiat cu Steaua conform căruia ne putem alege nişte jucători care nu intră în planurile lui Marius Lăcătuş. În această iarnă, mai mult ca sigur ne vom cere dreptul", ne-a explicat preşedintele Pandurilor, Eugen Pârvulescu. 

"Angelov a plecat. Şi-a primit toţi banii. La fel, Kapetanos. Dacă Lăcătuş îl vrea, atunci să-i plătească el salariul, eu n-am bani."
Gigi Becali patron Steaua

"Nu-i datorăm nici cinci bani lui Dorinel Munteanu, i-am plătit toate taxele şi impozitele. La fel şi cu Bergodi."
Gigi Becali patron Steaua

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite