Gigi Becali: „Dragomir să nu doarmă liniştit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali şi Adrian Porumboiu (dreapta) conduc opoziţia împotriva şefului Ligii
Gigi Becali şi Adrian Porumboiu (dreapta) conduc opoziţia împotriva şefului Ligii

Cruciada pornită de Gigi Becali împotriva şefului Ligii prinde mai mulţi adepţi. Ultimul e Adrian Porumboiu, care a avut un discurs cu iz de ameninţare la adresa lui „Corleone“. Scandalul comisionului de 2,25 milioane de euro direcţionat de Dumitru Dragomir către o firmă intermediară în vânzarea drepturilor de televizare se dezvoltă rapid.

Dragomir continuă să trăiască periculos, precum un om, care stă pe marginea prăpastiei... într-un picior! Iniţial, s-a spus că prăbuşirea va veni dacă drepturile TV nu se vor vinde contra sumei cerute de cluburi. Paradoxal, „tsunamiul" a pornit odată ce RCS&RDS a achitat 45 de milioane de euro, fără TVA, adică exact suma pretinsă de cluburi pentru cele şase pachete nevândute! Gigi Becali şi‑a fixat un obiectiv pentru viitorul apropiat: să-l dea jos pe Dumitru Dragomir din fruntea LPF! Oficial, patronul Stelei e foc şi pară că 2,25 milioane de euro din totalul de 81,6 încasaţi din vânzarea drepturilor TV au intrat în conturile unei firme intermediare.

Neoficial, Becali e supărat că Steaua, formaţie care aduce cele mai mari ratinguri, ia mai puţin bani decât Oţelul, conform grilei prin care se ¨împart banii. După ce s-au înjurat ca la uşa cortului, Becali şi Dragomir şi-au început acum demersurile pentru a-şi găsi aliaţi. Pentru a-l da jos pe şeful LPF, patronul Stelei are nevoie ca 10 din cele 18 cluburi din Liga I să voteze schimbarea preşedintelui Ligii.

Gică Popescu este candidatul opoziţiei

Fostul căpitan al tricolorilor este omul cu care Becali vrea să-l înlocuiască pe Dragomir. Oficial, Gică Popescu a anunţat că nu e interesat, fiind ocupat cu afacerile sale. Neoficial, „Baciul" le-ar fi transmis un mesaj opozanţilor lui Mitică: „Voi, mai întâi, să-l daţi jos şi apoi mai vorbim". Fostul internaţional ar fi adoptat această strategie din dorinţa de a nu-şi asocia numele cu un nou eşec, după ce, în 2005, a pierdut alegerile pentru şefia FRF în faţa lui Mircea Sandu.

Gigi spune că are deja cinci aliaţi

Finanţatorul Stelei e sigur că va reuşi debarcarea lui Dragomir din funcţie. „CFR Cluj este împotriva lui, mi‑a zis chiar Paszkany că Mitică trebuie să se pensioneze. FC Vaslui, după ce a păţit Porumboiu pe la comisii, e clar că nu-l mai înghite. Cu George Copos am vorbit, mi-a zis că orice fac eu o să facă şi el. De Oţelul nici nu mai trebuie să întrebaţi, Marius Stan este cel mai înverşunat. Niculae de la Astra este şi el împotriva lui Dragomir", a anunţat Gigi Becali la GSP TV.

Totuşi, cel puţin în privinţa giuleştenilor, sprijinul pe care se bazează Becali pare inexistent. Motivul? Ultimele declaraţii date de preşedintele Rapidului, Dinu Gheorghe: „Nu cred că există vreo neregulă la vânzarea drepturilor TV. Cum să schimbi pe cineva, Dragomir în cazul de faţă, care a adus atâţia bani Ligii I?! Mă îndoiesc de faptul că Gigi Becali poate să-l schimbe pe Dragomir".

În schimb, pe lângă Steaua, tabăra anti-Mitică mai are, cu siguranţă, un membru: FC Vaslui. Acest lucru reiese din tonul vehement adoptat de patronul moldovenilor. „O mişcare e pregătită, iar Mitică ar trebui să ştie de treaba asta. Îi spun la modul cel mai corect şi cel mai onest posibil: mişcarea există, ea se simte, s-a urnit! Acum depinde câţi vor adera la această mişcare. Ea a avut sâmburele din ultimul Comitet Executiv, când am înţeles că cineva ar fi adunat nişte semnături pentru schimbarea lui Mitică din funcţie. E un real pericol pentru Dragomir. Dacă ar fi fost vorba de nişte alegeri la nivel naţional, cu 10.000, 20.000, 100.000 de alegători, atunci mai ziceam, dar aici e vorba de 18 cluburi, 18 voturi mari şi late care decid şeful Ligii Profesioniste de Fotbal. În condiţiile astea, Mitică n-ar trebui să doarmă liniştit", a afirmat Adrian Porumboiu.

„Corleone" contraatacă

De partea cealaltă, Dumitru Dragomir a început să se pună bine cu cluburile pentru a contracara ofensiva pornită împotriva sa. Prima dovadă? Reducerea suspendării Rapidului! Iniţial, giuleştenii fuseseră anunţaţi că au terenul suspendat pentru patru etape, după ce, în ultima rundă a sezonului trecut, o torţă a rănit o fată aflată în peluză. Acum, Comisia de Recurs a LPF a redus pedeapsa iniţială la o singură etapă.

Tabăra anti-Dragomir

- Steaua
- FC Vaslui
- Oţelul Galaţi
- CFR Cluj

Tabăra pro-Dragomir

- Dinamo
- Gaz Metan Mediaş
- Universitatea Cluj

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite