Gigi Becali: „Bag plugurile în Ghencea!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Becali intenţionează să transforme arena într-o ruină. El a promis că va demonta  nocturna şi va ara cu tractoarele gazonul. Latifundiarul din Pipera susţine că Steaua va mai evolua pe stadionul din Ghencea doar dacă MApN va accepta o chirie de 2.000 de euro pe lună.

Gigi Becali nu vrea să plece cu mâna goală din Ghencea. Europarlamentarul susţine că va încerca să-şi recupereze toate investiţiile pe care le-a făcut în complexul sportiv deţinut de MApN. „Iau nocturna şi tabela, demontez toată tribuna oficială şi scaunele, iar apoi o să bag plugurile şi o să ar toate terenurile. Tot ce pot lua legal o să iau! Când voi termina de luat ce e al meu, o să vedeţi ce au de fapt ei. Şi o să vedeţi ce o să facă ei cu baza. Ce poţi să faci cu un stadion gol?", a declarat Gigi Becali. Întrucât reprezentanţii MApN s-au adresat justiţiei şi pentru a recupera marca „Steaua", aflată din anul 2003 în proprietatea lui Gigi Becali, latifundiarul s-a gândit şi la posibilitatea de a schimba numele echipei pe care o patronează.

„Eu îmi văd de treaba mea, să-şi facă ei altă echipă. Cei de la AISS-ul ăla să-şi ia echipă. Eu vreau să am o viaţă liniştită, să mă duc la fotbal ca la spectacol, să fiu liniştit când îmi văd echipa. Dacă vor să se ducă în Ghencea, să se ducă pe Ghencea, care vor să vină pe «Arena Naţională», atunci sunt cu mine. Poate o să-i spun, de exemplu, Steaua 2003, iar ei să-i zică Steaua Bucureşti. Nici nu mă mai interesează", a mai explicat europarlamentarul. Această variantă este confirmată şi de către selecţionerul Victor Piţurcă. „Baza din Ghencea nu va rămâne goală. E posibil să facă cei din MApN o altă echipă, probabil o să se facă şi un stadion nou", a explicat antrenorul primei reprezentative.

„Chiria e de 0,24 euro pe metru pătrat"

Reprezentanţii CSA Steaua susţin că suma de închirierea a complexului sportiv din Ghencea este una foarte avantajoasă. „Chiria este de 21.600 de euro lunar pentru clădiri şi terenuri în suprafaţă de 90.859 de metri pătraţi. Preţul de 0,24 de euro pe metru pătrat scoate în evidenţă, încă o dată, dorinţa de continuitate şi stabilitate a echipei de fotbal cu tradiţia militară în locul în care a obţinut cele mai mari performanţe din istoria fotbalului românesc", a declarat comandantul George Boroi.

Concordia Chiajna ar putea juca în Ghencea

Primarul comunei Chiajna, Mircea Minea, care este, totodată, şi preşedintele CA al nou-promovatei Concordia, s-a gândit deja să profite şi faptul că Steaua va părăsi Ghencea. „Noi deţinem o arenă foarte cochetă în Chiajna, avem şi instalaţie de nocturnă, pe care am cumpărat-o de la Urziceni, dar nu am putea să îndeplinim criteriile pentru organizarea meciurilor din Europa. De aceea, ne-am gândit să jucăm chiar pe arena din Ghencea!", a explicat edilul-şef al comunei de la marginea Bucureştiului.

"Eu am fost destul de clar. Eu vreau să plătesc 1.000 de euro, cât plăteşte Dinamo, şi încă 1.000, cât plăteşte Rapid, şi să întreţin baza. Eu atât vreau ca să rămân.''
Gigi Becali patron Steaua (aprilie 2011)

Istoricul conflictului Becali - MApN

2003 La 1 martie, Gigi Becali a devenit patronul roş-albaştrilor, spre nemulţumirea generalilor din MApN, care-i erau fideli lui Viorel Păunescu. Cei mai aprigi adversari ai lui Becali au fost generalii Cătălin Zisu, Traian Pigui şi Eugen Bădălan.

2008 Mai mulţi ofiţeri de rang înalt din MApN au fost la sediul LPF şi i-au solicitat lui Dumitru Dragomir actele referitoare la privatizarea Stelei. Scopul? Încă de atunci se dorea ca Becali să nu mai poată beneficia de numele şi palmaresul clubului.

2010 MApN a cerut pentru prima oară rezilierea contractului de închiriere a bazei din Ghencea, însă părţile s-au împăcat la intervenţia actualului selecţioner, Victor Piţurcă, respectiv a senatorului Anghel Iordănescu, care e bun prieten cu ministrul Gabi Oprea.

2011 MApN a deschis războiul pe toate fronturile: a cerut în instanţă evacuarea complexului din Ghencea, însă au început şi demersuri pentru recuperarea mărcii „Steaua".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite