Gigi Becali: „Ori iau titlul de două ori în patru ani, ori plec!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima oară, Gigi Becali condiţionează rămânerea sa la Steaua de câştigarea campionatului. Patronul din Ghencea visează să construiască o nouă echipă cu zece milioane de euro. Umilită în derby-uri, eliminată ruşinos din Europa şi cu şanse doar teoretice la titlu, Steaua se află la sfârşitul uneia dintre cele mai slabe epoci ale sale.

Gigi Becali promite restructurări fără precedent de când a preluat clubul. Ideea de a-l instala manager pe Victor Piţurcă începe să capete tot mai mult contur. Singura problemă a latifundiarului rămâne partea financiară, Becali fiind chinuit serios de criză. Chiar dacă în momentul de faţă bilanţul monetar al Stelei este dezastruos, patronul din Ghencea promite că echipa sa va domina campionatul intern în anii următori.

A visat bugetul

„Steaua, din vară, va fi cea mai puternică trupă din România. O să vedeţi dacă eu am previziuni sau nu. Am visat că echipa va aduce poate chiar zece jucători şi vom schimba totul. Vor fi investiţii masive. Am visat că Steaua va avea un buget de peste zece milioane de euro în vară! Nu ştiu de unde, dar aşa va fi" a anunţat Becali în stilul său caracteristic.

Pleacă jumătate din lot

Pentru a-şi pune strategia în aplicare, latifundiarul este hotărât să renunţe la aproape întreaga conducere administrativă. Practic, în cazul în care se va ţine de cuvânt şi va pune pe roate proiectul, din Ghencea vor pleca sau, în cel mai fericit caz, vor fi "doar" retrogradaţi din funcţii, preşedintele Valeriu Argăseală şi managerul sportiv Basarab Panduru. Mai mult, pe lângă antrenor, Steaua se va despărţi de jumătate din lot.

Parpas, Golanski, Jelev, fraţii Karamyan, Petre Marin, Pleşan, Tall şi Pepe Moreno vor deveni liberi, întrucât le expiră actualele înţelegeri. De asemenea, Cristi Tănase şi Juan Toja vor fi puşi pe lista de transferuri, în încercarea de a câştiga ceva bani de pe urma vânzării lor, mai ales că aceştia n-au dat randament în Ghencea.

„Trebuie să reclădim echipa din temelii, asta este absolut clar. Ce management? Unirea Urziceni ce management are? Eu zic că proiectul meu are mari şanse de realizare. Promit că în următorii patru ani Steaua va lua titlul de cel puţin două ori. Dacă nu va fi aşa, atunci plec şi las clubul altuia!", a punctat Gigi Becali.

„Piţurcă va schimba faţa Stelei"

Laurenţiu Roşu, unul dintre preferaţii lui Victor Piţurcă (foto), atunci când tehnicianul era selecţionerul naţionalei, speră ca Piţi să revină la Steaua. Roşu este de părere că antrenorul de 53 de ani poate readuce spectacolul în Ghencea.

image

„Înainte, Steaua avea un stil combinativ şi plăcut. Dacă ar ajunge nea Piţi la echipă, ar schimba multe lucruri în bine. El şi-a ajutat tot timpul jucătorii şi a fost alături de ei. Nu a lăsat pe nimeni să se ia de fotbalişti. De cele mai multe ori, crea o atmosferă foarte plăcută", a spus fostul mijlocaş.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite