„Gigi, n-o să scapi fără să-mi plăteşti banii pe Baciu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul clubului FCM Bacău, Dumitru Sechelariu, susţine că roş-albaştrii vor fi depunctaţi dacă Becali nu va achita clauza de 800.000 de euro din contractul fundaşului, plus penalităţile de 208.000 euro. Când l-a adus pe Baciu în Ghencea, Becali s-a obligat să achite 400.000 de euro Bacăului dacă-l transferă pe fundaş sau dacă se desparte de el indiferent de motiv.

Chiar dacă steliştii au obţinut o amânare a termenului de judecată pentru litigiul cu FCM Bacău în „dosarul Eugen Baciu", la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul FRF, patronul moldovenilor, Dumitru Sechelariu, este convins că i se va da dreptate până la urmă.

 „Steaua a obţinut o amânare pentru că nu s-a prezentat la judecată, dar ne-am obişnuit deja să se întâmple asta. Scurgerea timpului e însă în favoarea noastră. Steliştii sunt obligaţi să plătească, iar dacă n-o vor face, riscă să fie depunctaţi în campionat. Să ne aducem aminte şi de cazurile Dorin Goian şi Florin Lovin, când ne-au plătit până la urmă clauzele prevăzute în contracte. Au iscălit de bunăvoie înţelegerea, degeaba se plâng acum", a declarat fostul primar al
Bacăului.

Despre ce e vorba de fapt? Atunci când l-a transferat pe Eugen Baciu de la FCM Bacău la Steaua, în toamna anului 2004, Gigi Becali s-a angajat să plătească „400.000 de euro dacă îl transferă la un alt club pe fotbalist sau dacă Steaua şi jucătorul se despart din oricare alt motiv". Ca o ironie a sorţii, Eugen Baciu, care şi-a încheiat contractul cu roş-albaştrii la începutul lunii iunie, a semnat o înţelegere valabilă pe un sezon chiar cu gruparea FCM Bacău.

Întrucât Gigi Becali n-a achitat cei 400.000 de euro în termen de 30 de zile de la expirarea contractului lui Baciu, suma s-a dublat, iar începând de la 1 august se percep şi penalizări de 8.000 de euro pe zi, astfel că Becali ar avea de plată 1.008.000 euro în momentul de faţă. Dacă plata nu se face nici până la 1 septembrie, Steaua ar putea fi depunctată în campionat!

Becali: „Vreau să ajung împărat"

Patronul Stelei şi-a anunţat ieri candidatura la alegerile prezidenţiale din 2014. „Voi candida de fiecare dată, până la vârsta de 70 de ani. Eu vreau să ajung şi împărat", spus Gigi Becali, care are în acest moment 53 de ani.

"Cum adică să fie Steaua depunctată?! Voi chiar credeţi tot ce vă spune un om de pe stradă? Sechelariu bate câmpii."
Gigi Becali
patron Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite