Giedrius Arlauskis:„Eliminăm Liverpool în Ghencea!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arlauskis, "îngerul păzitor" al Unirii Urziceni
Arlauskis, "îngerul păzitor" al Unirii Urziceni

Eroul ialomiţenilor pe „Anfield Road“ spune că intervenţia din secunda 27 în faţa lui Gerrard i-a dat curaj. Lituanianul e convins că echipa sa poate da lovitura în retur, săptămâna viitoare. Goalkeeperul de 23 de ani a fost cel mai bun om al Urziceniului în meciul de joi seară. „Arla“ a fost lăudat inclusiv de antrenorul „cormoranilor“, Rafael Benitez.

„Adevărul": Se putea mai mult?

Giedrius Arlauskis: Clar! Am fost foarte aproape de un egal. Am pierdut la limită, dar nu trebuie să fim supăraţi. Mai este de jucat un meci şi eu cred că ne putem califica în retur. Englezilor nu le va fi uşor la Bucureşti.

Ai avut destule intervenţii bune. Ce ai simţit când ai fost lăudat de antrenorul englezilor, Rafa Benitez?

M-am bucurat, dar cuvintele lui ar fi însemnat mult mai mult dacă nu am fi pierdut pe „Anfield". Până la urmă, eu mi-am făcut doar
datoria.

În secunda 27 ai parat un şut al lui Gerrad care rămăsese singur cu tine.

Da, a vrut să-mi dea gol repede (râde). A tras la vinclu, dar am reuşit să resping în corner. Această intervenţie mi-a dat curaj, m-a făcut să fiu şi mai concentrat.

Ce ai simţit jucând împotriva unui asemenea fotbalist?

Gerrard e un jucător senzaţional, un simbol al lui Liverpool. A fost o onoare pentru mine să joc împotriva lui, dar mă bucur că nu mi-a dat gol. El a vrut, dar nu prea a fost lăsat de colegii mei, iar când a reuşit să tragă, am apărat eu.

Ai făcut schimb de tricouri cu cineva după meci?

Nu, din păcate. Mi-aş fi dorit un tricou ca amintire, dar când s-a terminat meciul eram toţi atât de dezamăgiţi încât nu ne-am mai gândit la schimburi de tricouri. În plus, eu m-am şi accidentat la picior, am avut dureri mari. La final am rămas câteva minute pe loc, iar când am plecat spre vestiare nu mai era niciun englez în zona mea...

Cât de serioasă este accidentarea ta?

Încă nu ştiu exact, dar mă doare în continuare piciorul foarte tare. Sper să-mi treacă repede şi să pot juca în partida retur.

Apropo de retur, în tribune va fi şi „talismanul" tău norocos?

(Râde cu poftă) Îmi doresc foarte mult ca iubita mea, Neringa, să ajungă la Bucureşti. Aşa am stabilit încă din momentul în care am aflat că în România va veni Liverpool. Să vedem însă, ea este studentă la Facultatea de Drept şi tocmai în perioada asta va avea un examen. Dacă îi va permite programul, va veni cu siguranţă! Neringa mi-a purtat mereu noroc şi sunt absolut convins că vom trece de Liverpool cu ea în tribunele stadionului.

Brandan, înlocuit de Bordeanu

Fundaşul Pablo Brandan a încasat la Liverpool cel de-al treilea cartonaş galben în actuala ediţie a cupelor europene şi e suspendat pentru retur. Astfel, antrenorul Levy îl va utiliza în locul argentinianului pe Valeriu Bordeanu.

30 de lei, cel mai ieftin bilet

Returul se va disputa joi, 25 februarie, pe stadi­onul "Steaua" şi va fi televizat de PRO TV, de la ora 20.00. Biletele vor fi puse în vânzare de luni şi vor avea următoarele preţuri: 30 de lei - peluze, 50 de lei - tribuna a II-a, 100 de lei - tribuna I, 200 de lei - tribuna 0 şi 300 de lei - fotolii. Dacă va trece de Liverpool, Unirea va juca fie cu Lille, fie cu Fenerbahce. 

Becali râde de ialomiţeni

Patronul Stelei nu a fost deloc impresionat de prestaţia campioanei. "Scorul de 1-0 e bun, dar jocul a arătat de 24-0. Unirea nu există pe lângă Liverpool! Ce naiba de şansă să aibă în retur? Liverpool nu a dat drumul la motoare. Dacă echipa noastră era joi seară pe teren, ai noştri luptau de la egal la egal cu englezii şi îi şi băteau", a spus Becali.

Defensivul Levy

Partida Liverpool - Unirea le-a dat prilejul oamenilor de fotbal din România să-şi facă o impresie despre Ronny Levy.

Spre deosebire de Dan Petrescu, israelianul este liniştit în timpul meciului. Pe „Anfield", tehnicianul s-a ridicat de pe bancă abia după pauză, din cauza emoţiilor. Nu a dat indicaţii şi nici nu a protestat la adresa arbitrilor.

"Am văzut o echipă total schimbată faţă de cea din era Dan Petrescu. Înainte, Unirea avea mai multă forţă ofensivă. Acum, toate baloanele ialomiţenilor s-au oprit la 60 de metri de poartă", a afirmat Viorel Moldovan. Prudenţa israelianului a fost remarcată şi de Ienei şi de Stoichiţă.

"Spiritul lui Dan Petrescu a mai rămas, dar, din păcate, echipa nu a mai contat în atac", a punctat Ienei. Stoichiţă a subliniat: "Unirea a ţinut mingea, dar  numai în propriul teren".

1 - 0

Liverpool: Reina - Carragher, Skrtel, Agger, Fabio Aurelio - Mascherano, Aquilani (75 Pacheco) - Kuyt, Gerrard, Riera (63 Babel) - D. N'Gog (90 Lucas).

Antrenor: Rafa Benitez

Unirea: Arlauskis - Maftei, Galamaz, Br. Fernandes, Brandan - S. Paraschiv - Onofraş (74 Marinescu), Pădureţu (89 Rusescu), Apostol, S. Frunză - Bilaşco.

Antrenor: Ronny Levy

Gol: N'Gog 81

Stadion „Anfield Road": 45.000

Arbitru: Eric Braamhaar (Olanda)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite