Gică Hagi construieşte naţionala anului 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Regele” este convins că academia de fotbal care-i poartă numele va fi pepiniera perfectă pentru prima reprezentativă. Academia Hagi prinde contur de la o zi la alta. Terenurile sunt gata, clădirile se află în construcţie, se lucrează deja la spaţiile verzi şi la parcări. În septembrie 2011, „Regele“ promite o inaugurare fastuoasă.

Ovidiu este un oraş micuţ (13.131 de locuitori) situat la 13 km distanţă faţă de Constanţa. Micuţa localitate, un fel de Snagov pentru Bucureşti, se remarca, până acum, printr-un cartier rezidenţial situat pe malul lacului Siutghiol. De acum însă, Academia Hagi este pilonul de rezistenţă al aşezării.

Complexul se întinde pe o suprafaţă de 6,9 ha.„La început am luat două terenuri, dar l-am ales pe acesta pentru construcţie pentru că-mi place că este situat pe colină, cu privelişte direct spre lac", ne-a spus Hagi. Cel mai bun fotbalist al României din toate timpurile este foarte încântat de acest proiect, pe care-l consideră cel mai ambiţios din ţară din ultimii 20 de ani.

„Vreau ca lumea să nu mă ţină minte numai după golurile marcate pentru naţionala României, Steaua sau Galatasaray, ci şi datorită acestei şcoli de fotbal. Este un proiect bine gândit şi organizat", a mai spus „Regele", care e convins că va obţine şi rezultate:

„Peste zece ani, cel mai bun jucător din România va fi de la Academia Hagi. Şi tot de la mine de la şcoală va exista un nucleu de şapte-opt fotbalişti care va juca la echipa naţională".

Modelul Maradona

Deocamdată, doar terenurile sunt gata. „Este cel mai bun gazon din ţară. Identic cu cel de pe stadionul lui CFR Cluj şi de la Craiova, de pe «Ion Oblemenco». Terenurile au un drenaj foarte bun. Şi dacă plouă non-stop zece zile nu veţi vedea nicio băltoacă. Terenul principal va avea şi o tribună modernă cu o capacitate de 1.000 de locuri", spune mândru Gică, care a investit aproximativ zece milioane de euro în acest proiect.

Hagi nu a lăsat nimic la voia întâmplării, s-a implicat până la cele mai mici detalii. „La toamnă, vor fi ridicate deja la roşu trei corpuri cu funcţii specifice. Va exista un spaţiu de cazare, nu în regim hotelier, cu 40 de camere, un restaurant, o sală de judo, centru SPA, dar şi o sală dedicată special trofeelor mele. Va fi muzeul meu", a completat fostul fotbalist.

De ce sală de judo? a sunat întrebarea firească a reporterului. „Maradona avea o vorbă. «Niciodată nu mi-am antrenat picioarele, pentru că m-am născut talentat. M-am ocupat doar de partea superioară, acolo ai nevoie de forţă, altfel nu rezişti pe teren». Poate şi în acest secret a contat succesul lui", a conchis Hagi.

"Au fost nişte italieni pe aici ca să vadă baza. Au rămas impresionaţi. Mi-au spus că la ei sunt doar patru astfel de centre de pregătire."
Gică Hagi
fost fotbalist

"Vreau ca lumea să mă ţină minte şi prin această Academie, nu numai prin ce-am făcut pe teren."
Gică Hagi
fost fotbalist

Inedit

Baza are opt terenuri de fotbal - toate utilate cu nocturnă - patru în mărime naturală (trei cu gazon, unul artificial) şi alte patru de dimensiuni mai mici: două de handbal, unul de nisip şi unul cu iarbă (mărimea 60/40) dedicat special pentru Cupa Hagi.

Copiii vor sta câte 3-4 în camere. Hagi implementează modulul Luceafărul. Doar juniorii de 17-18 ani vor sta câte doi.

Camerele în care vor sta juniorii nu vor avea prize şi nici televizoare. „Va fi un loc doar pentru odihnă", spune „Regele".

Toţi copiii de la Academie învăţă în aceeaşi şcoală din oraşul Ovidiu.

Viitorul Constanţa,în Liga a ll-a

Până când lucrările vor fi finalizate la noua bază, Academia îşi desfăşoară activitatea pe cinci terenuri închiriate în Constanţa, Ovidiu şi Năvodari, iar birourile administrative se află la Hotelul Iaki - aflat în proprietatea lui Hagi - unde copii stau în regim de cantonament.

Academia este angrenată, în acest moment, în cadrul competiţiilor de juniori la toate categoriile: juniori A, B şi C, dar există şi o echipă, Viitorul Constanţa, aflată în Liga a III-a a campionatului naţional de fotbal. Viitorul mai are nevoie doar de un punct, din ultimele două etape, pentru a promova în eşalonul secund.

„Nu e cazul să ne facem planuri, dar Viitorul nu va avea ca obiectiv promovarea în Liga I. De la anul, această echipa îşi va disputa meciurile de acasă pe terenul central din Academie", a explicat „Regele".

Viitorul poate obţine sâmbătă pe teren propriu (ora 18.00) promovarea dacă va scoate cel puţin un egal cu CS Tunari.

Cei mai buni nu vor plăti nimic

Juniorii de la Aripi Piteşti vor participa la Cupa Mondială Danone care va avea loc în septembrie în Africa de Sud

image

După inaugurarea oficială a Academiei Hagi, vor exista grupe de copii şi juniori de la 7 ani până la 18 ani. Dacă pentru juniorii de la 13 până la 18 ani toate lucrurile vor fi gratuite, în schimb o parte dintre micuţi va fi nevoită să scoată bani din buzunar pentru a urma cursurile şcolii de fotbal.

Cei mai buni 25 de copii de la grupele 10-12 ani vor avea parte de gratuite, dar ceilalţi vor achita o taxă lunară de 150 de lei, fără a beneficia de cazare sau de masă. În schimb, transportul va fi asigurat pentru toată lumea. Toţi copiii de la grupele 7-9 ani vor achita şi ei, lunar, câte 150 de lei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite