Ghionea: „Vreau să câştig campionatul şi cu Poli!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul fundaş al timişorenilor vrea să repete pe Bega performanţele pe care le-a bifat în Ghencea. Timişoara a reuşit ieri să transfere doi jucători. Fundaşii Sorin Ghionea şi sârbul Nikola Ignjatijevici vor semna astăzi contracte pe câte trei ani cu gruparea de pe Bega.

Tehnicianul bănăţenilor, Duşan Uhrin jr, s-a plâns în ultima vreme că atacul nu i-a funcţionat deloc aşa cum se aştepta în meciurile amicale din cantonamentul de la Marbella (Spania). Totuşi, a insistat şi pentru întărirea departamentului defensiv. Zis şi făcut.

Finanţatorul Timişoarei, Marian Iancu, i-a dat mână liberă managerului sportiv. Daniel Stanciu s-a orientat către un jucător liber de contract şi către altul pe care l-a luat de la Steaua Roşie Belgrad. Fostul stelist Sorin Ghionea (32 de ani) nu i-a costat niciun euro pe oficialii bănăţeni, care l-au adus la echipă după ce jucătorul şi-a încheiat conturile cu gruparea FK Rostov.

Ghionea, care a fost în tatonări şi cu cei de la Dinamo, va avea un salariu de 150.000 de euro pe sezon. Internaţionalul nu consideră revenirea în Liga I un regres şi se gândeşte de-acum numai la noua sa echipă, alături de care speră să obţină performanţe asemănătoare cu cele realizate în tricoul Stelei. „Mă bucur că am semnat cu Politehnica Timişoara şi că lucrurile s-au rezolvat aşa de repede. Sper să îndeplinim împreună obiectivele clubului: cucerirea titlului şi participarea în grupele Ligii Campionilor", a spus Ghionea.

Tot ieri, oficialii echipei de pe Bega s-au înţeles şi cu Nikola Ignjatijevici (27 de ani), pe care l-au luat de la Steaua Roşie Belgrad. Sârbul, care evoluează pe postul de fundaş stânga, a fost unul dintre remarcaţii lui Duşan Uhrin jr, antrenor care l-a urmărit şi-n perioada în care antrena pe Mlada Boleslav. Ca o remarcă, până la venirea celor doi, Timişoara avea în lot alţi nouă fundaşi!

Şi-au recuperat palmaresul

Timişorenii au mai primit o veste bună ieri. Curtea de Apel a respins apelul formulat de avocaţii lui Claudio Zambon în cazul palmaresului istoric al Politehnicii Timişoara, care va reveni formaţiei conduse de Marian Iancu.  Bănăţenii şi-au recuperat astfel numele, palmaresul şi culorile, următorul pas fiind acela de a reveni la denumirea de Politehnica Timişoara.

Performanţele bănăţenilor

-În Liga I: 1.320 de meciuri, 498 de victorii, 316 egaluri, 506 înfrângeri, golaveraj 1.746-1.823, 1.312 puncte.
-Două Cupe ale României (1958, 1980).
-Şase finale de Cupă, toate pierdute (1974, 1981, 1983, 1992, 2007 şi 2009).
-Un titlu de vicecampioană (2009).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite