Gheorghe Ştefan: „Vrem să batem Dinamo, nu să le dăm meciul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Ştefan garantează pentru  corectitudinea meciului Dinamo - Ceahlăul
Gheorghe Ştefan garantează pentru corectitudinea meciului Dinamo - Ceahlăul

„Pinalti“ recunoaşte că este dinamovist convins de mic, dar îi asigură pe suporteri că echipa sa îşi va apăra corect şansele în meciul de astăzi pentru a putea spera la salvarea de la retrogradare. Gheorghe Ştefan insistă că a investit milioane de euro în Ceahlăul pentru a avea performanţe, nu pentru a face aranjamente.

„Adevărul": Va fi blat cu Dinamo?

Gheorghe Ştefan: Nu plătim jucătorii şi antrenorii pentru a face blaturi. Au bonusuri mari dacă îndeplinesc obiectivul, evitarea retrogradării. Am adus un antrenor de valoare ca să scape echipa prin joc şi prin rezultate. Eu îmi doresc să câştig toate meciurile pe care le mai avem de jucat în acest an. Ceahlăul îşi va apăra şansele doar pe teren, aşa cum a făcut-o şi până acum. Mulţescu a declarat că întâlnirea cu Dinamo miroase urât.

La ce credeţi că s-a referit?

Aceste cuvinte nu-i fac deloc cinste. Mulţescu a stat nouă meciuri pe banca Ceahlăului şi niciodată nu m-am dus la el să-i spun ce să facă sau pe cine să bage. L-am lăsat să facă ce vrea. Repet, cu Dinamo vreau să câştigăm pentru a evita retrogradarea.

Totuşi, şi dumneavoastră aţi spus după înfrângerea cu Oţelul că nu vă puneţi prea mari speranţe în meciul cu Dinamo. De ce?

Aşa am spus şi înaintea meciului cu Steaua şi aţi văzut ce s-a întâmplat. Asta îmi doresc şi acum. Steliştii erau favoriţi în partida cu noi şi i-am bătut. Şi Dinamo are prima şansă la victorie pentru că are un lot mult mai bun decât Ceahlăul. Totuşi, asta nu înseamnă că va fi ceva necurat la mijloc. Noi avem şansa noastră şi vom lupta pe teren.

Mai simpatizaţi clubul Dinamo?

Am fost dinamovist încă de la 8-9 ani. Fiecare copil simpatizează cu o echipă. Nu are nicio legătură asta cu meciul de sâmbătă (n.r. - azi). Mergem în "Ştefan cel Mare" să punem probleme, nu să ne predăm.

După meciul din 2002 cu Dinamo, Dumitru Dragomir a spus că a fost blat...

Mi-am asumat greşelile din trecut. Oricine poate să declare ce vrea după oricare meci, aşa că nu am nicio problemă. Am respectat „Momenetul Zero". În ultimii patru ani Ceahlăul a picat de trei ori în Liga a II-a, iar acum este pe loc retrogradant într-o situaţie dificilă. Aşa că nimeni nu ne poate acuza că am făcut ceva necurat.

Mai sunt aranjamente în fotbalul nostru?

Exisă un regulament pe care toţi trebuie să-l respectăm. Cine nu-l respectă să suporte consecinţele! În regulament spune că trebuie să-ţi joci corect şansele. Când făceam parte din Comitetul Executiv al FRF i-am propus lui Mircea Sandu să înfiinţeze o gardă sportivă care să detecteze neregulile din fotbal.

Ceahlăul - Dinamo din martie 2002, primul blat oficial

De ce se nasc mereu suspiciuni înaintea unei partide dintre Dinamo şi Ceahlăul? Pentru că există un precedent. În urmă cu opt ani, în martie 2002, la Piatra Neamţ, după un Ceahlăul-Dinamo 1-2, atât şeful LPF, Dumitru Dragomir, cât şi cel al FRF, Mircea Sandu, au spus că partida a fost aranjată. Ca urmare, Comitetul Executiv a decis depunctarea celor două formaţii.

Totuşi, Ceahlăul şi Dinamo nu au dezarmat, ci au făcut presiuni pentru anularea sancţiunilor. În cele din urmă, Ministerul Tineretului şi Sportului a suspendat decizia FRF, pe considerentul că s-au încălcat statutele federaţiei cu privire la procedura pentru determinarea faptelor şi aplicarea amenzilor.

Ţălnar îl vrea pe N'Doye titular, Borcea se opune

Mai sunt câteva ore până la meciul cu Ceahlăul, însă dinamoviştii tot nu au ajuns la un numitor comun în privinţa lui N'Doye. Fotbalistul care s-a distrat prin cluburi după meciul de la Piteşti, deşi Borcea interzisese asta, a devenit subiect de dispută între stafful tehnic şi acţionari.

Toată lumea a căzut de acord că africanul trebuie amendat, dar problema apare în ceea ce priveşte sancţiunea sportivă. Ţălnar vrea să-l titularizeze pe fotbalistul de culoare, însă Borcea se opune! Oricum, primul „11" al lui Ţălnar de la antrenamentul de ieri îl avea pe Ousmane în formaţia de start.

Zicu, în locul lui Torje

Suspendarea fostului timişorean i-a deschis calea către titularizare lui Ianis Zicu. Machidonul se va afla pentru prima dată în această postură în 2010. Ianis urmează să evolueze ca mijlocaş dreapta şi să facă schimb de benzi, în timpul partidei, cu Adrian Cristea.

Bratu revine după 17 luni

În sfârşit, a venit şi rândul lui Florin Bratu! Acesta a fost anunţat, ieri, de Ţălnar că va intra în lotul de 18 jucători pentru meciul cu Ceahlăul. Atacantul nu a mai fost convocat la prima echipă pentru o partidă de Liga I de 17 luni, din octombrie 2008, când s-a accidentat grav la Cluj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite