Dinu Gheorghe: "Decizia mea de a pleca de la Rapid nu are nicio legătură cu Gigi Becali! Eu nu stau atârnător"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele demisionar al FC Rapid, Dinu Gheorghe, a declarat că decizia sa de a renunţa la contractul de management cu gruparea giuleşteană nu are nicio legătură cu finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, fiind luată de el în urmă cu mai mult timp.

"Gigi Becali la momentul ăsta este pedepsit, iar eu nu vreau să mai pun sare pe rană. Din punct de vedere fotbalistic el este un om căzut, pentru că o asemenea înfrângere (n.r. - scor 0-5 cu Maccabi Haifa) este greu să o digeri, să o accepţi. Decizia mea un are nicio legătură cu Gigi Becali, am luat-o demult", a spus Gheorghe.

"Am simţit că nu mai sunt dorit, am simţit că nu mai sunt util Rapidului şi am luat decizia asta. Eu sunt un om care nu stă aşa, atârnător. Era mai bine să reziliem contractul, să ne despărţim. Îi mulţumesc domnului Copos că a fost de acord să facem despărţirea pe cale amiabilă. Problemele pe care le-am avut nu vreau să le fac publice", a declarat Dinu Gheorghe.

"Un club ca Rapidul este greu de condus, dar cred că am făcut lucruri bune într-un an şi trei luni cât timp am fost aici. Le-am făcut cu ajutorul financiar al domnului Copos, la care el a trebuit să apeleze din cauza unor greşeli foarte mari care au fost făcute în trecut. Fără el Rapidul nu există, dar în perioada 2007-2010 s-au făcut greşeli enorme, imense şi ar fi trebuit să intervină şi să nu lase lucrurile aşa. Atunci Rapidul a fost la un pas de prăbuşire, de faliment. Acum nu este aşa", a explicat Gheorghe.

Dinu Gheorghe a precizat că nu este vinovat de plecarea lui Costin Lazăr, aşa cum mass-media a sugerat că George Copos i-ar fi reproşat: "Toate discuţiile financiare cu Lazăr le-a purtat domnul Copos. Nu am nicio legătură cu plecarea lui Costin Lazăr, eu un am nicio contribuţie în sens negativ".

Fostul oficial rapidist a mai spus că se simte vinovat numai faţă de tehnicianul Răzvan Lucescu. "Dacă mă simt vinovat faţă de cineva că am plecat de la Rapid, mă simt numai faţă de Răzvan Lucescu. În rest nu am niciun fel de regret. Am greşit faţă de Răzvan, am greşit când i-am propus să vină la Rapid şi nu i-am spus adevărul. Prietenia noastră un o poate zdruncina nimic, voi mai colabora cu Răzvan Lucescu. Răzvan trebuie să rămână la Rapid, unde a început o muncă şi nu e nici la jumătatea ei. Mai are multe lucruri de făcut, eu am spus mereu ăc Rapid va fi o echipă foarte puternică abia în primăvară. E o tâmpenie să spui că dacă am plecat eu trebuie să plece şi Răzvan", a precizat el.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Dinu Gheorghe a depus o cerere de demisie, în această lună, iar Consiliul de Administraţie şi Adunarea Generală au decis să fie de acord cu încetarea contractului de management. George Copos a precizat că niciuna din părţi nu va trebui să plătească suma de 400.000 de euro ce era stipulată în contract.

În ultima perioadă, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali şi Dinu Gheorghe au avut un schimb de replici prin intermediul emisiunilor TV. Dialogul a pornit de la declaraţia lui Becali care a afirmat că îşi "taie gâtul" dacă atacantul giuleştean Romeo Surdu marchează în meciul Steaua - Rapid din etapa a XI-a. În replică, Dinu Gheorghe a precizat că Gigi Becali mai bine "taie o oaie" decât să îşi ţină promisiunea. Această declaraţie l-a deranjat pe oficialul stelist care într-o intervenţie la TV l-a numit pe Dinu Gheorghe "sclavul lui George Copos", precizând că acţionarul rapidist "îl înjură pe la spate" fiind nemulţumit de activitatea lui. Ulterior, Dinu Gheorghe s-a plâns de faptul că patronul FC Rapid nu îl apără public şi a anunţat că este gata să îşi dea demisia dacă George Copos va renunţa la clauza de reziliere unilaterală din contractul său, în valoare de 400.000 de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite