Gheorghe Chivorchian: "Speranţa noastră e la TAS. Eu cred că vom juca în Liga Campionilor!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Director al FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a declarat că directorul UEFA pentru Licenţierea Cluburilor şi Fair-Play Financiar, Andrea Traverso, a fost surprins de informaţiile prezentate de patronul bănăţenilor, Marian Iancu, privind licenţierea.

"Noi am fi dorit să avem acel dialog cu domnul Traverso înainte de Comitetul Executiv şi înainte de conferinţa acestuia. Cei care l-au adus au gândit paşii bine din punctul lor de vedere. În urma discuţiei purtate cu domnul Traverso, o oră şi jumătate, patronul Iancu i-a expus cele două motive pentru care nu ni s-a acordat licenţa.

Şi-a notat pe vreo două pagini domnul Traverso şi ne-a zis, cu un «of» în suflet, că din păcate e decizia comisiei. Directorul de la licenţiere al UEFA a rămas destul de surprins, chiar dacă atunci când a venit l-a aşteptat domnul Duru (n.r. - directorul de licenţiere al FRF, Viorel Duru) la aeroport, cât a stat în Bucureşti l-a însoţit domnul Duru şi când a plecat l-a dus tot domnul Duru", a spus Chivorchian.

Gheorghe Chivorchian este convins că Tribunalul de Arbitraj Sportiv va permite echipei FC Timişoara să evolueze în Liga I în sezonul viitor. "Şansa lui Poli se numeşte TAS. Şansa lui Timişoara şi a echipelor care au probleme înseamnă o instanţă din străinătate pentru că în România e foarte greu să-ţi demonstrezi nevinovăţia. Cred că şi în cazul ăsta TAS va face un act de dreptate. Sunt jurişti care s-au uitat pe acest dosar şi spun că avem dreptate", a mai spus el.

Oficialul timişorean şi-ar fi dorit ca TAS să judece mai repede cazul privind licenţierea cluburilor româneşti. "Noi am fi dorit ca TAS-ul să fi judecat ieri. În demersurile noastre la TAS am cerut să judece TAS. Dacă va judeca excepţia, există speranţa să jucăm şi în cupele europene. Însă TAS-ul din ce ştiu este o instituţie destul de profundă şi nu ştiu când va judeca. Am înţeles de la domnul Mircea Sandu că va face şi un demers în acest sens", a adăugat el.

Chivorchian consideră că FC Timişoara mai are şanse să evolueze şi în preliminarii Ligii Campionilor. "L-am informat pe Traverso, îl vom informa şi pe secretarul geenral al UEFA. UEFA vorbeşte de Fair-play, lansează ideea că o competiţie trebuie să fie corectă şi nu trucată. Vom informa că această competiţie, Liga Campionilor, vizavi de ce s-a întâmplat cu licenţierea noastră, este o competiţie incorectă. E părerea domnului Traverso dacă spune că Timişoara nu mai poate evolua în Liga Campionilor, dar un director nu poate hotărî ce spune o comisie. Poli Timişoara şi-a câştigat pe teren acest drept. Acest drept sportiv nu-l poate anula nimeni, indiferent cum se numeşte acea persoană, cu atât mai mult cu cât noi am îndeplinit toate cerinţele", a menţionat Gheorghe Chivorchian.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite