George Copos: „Rapid valorează 19 milioane de euro“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copos spune că planeta s-a scufundat deja, însă giuleştenii au supravieţuit. Bucuros, patronul anunţă următorul obiectiv: calificarea în primăvara europeană. Finanţatorul dezvăluie că, dacă nu investea în Rapid, cu acei bani mai putea ridica încă cinci hoteluri de cinci stele!

Returul tocmai încheiat a fost unul plin de paradoxuri pentru Rapid. Giuleştenii n-au bătut trei dintre cele patru echipe care au retrogradat, Brăneşti, Sportul şi Craiova, dar au învins Poli Timişoara şi s-au clasat pe locul 4, în faţa rivalelor din Capitală, Steaua şi Dinamo! Cea mai importantă realizare a fost însă calificarea într-o cupă europeană, de unde Rapid a lipsit în ultimele trei sezoane. „A fost o întoarcere la normalitate după câţiva ani de întreruperi forţate. Gata! Am revenit! Acum, următorul obiectiv este să ajungem în primăvara europeană", a spus George Copos.

„Marcos Antonio nu pleacă"

Acesta insistă totuşi că participarea în Liga Europa, chiar şi în fazele superioare ale competiţiei, nu ar reprezenta un câştig foarte mare din punct de vedere financiar. „Ne-ar asigura bugetul doar parţial. Mai avem nevoie şi de multe alte surse. De exemplu, la sfârşitul lunii mai, trebuie să primim ultima rată din transferul lui Săpunaru la Porto", a precizat patronul. Copos a dezvăluit şi care va fi strategia Rapidului în perioada de transferuri. „Vom pune accent pe calitate, nu pe cantitate.

Nu avem nevoie de jucători mulţi, ci de jucători buni şi de caractere adevărate. Dacă putem transfera un singur jucător, dar acela ne va face să câştigăm campionatul, e în ordine. Nu vom pierde niciun fotbalist important. Am văzut că s-a speculat mult despre o eventuală vânzare a lui Marcos Antonio. El e unul dintre cei mai buni fundaşi din campionatul nostru. Categoric nu va pleca de la noi", a promis finanţatorul giuleştenilor.

Chiar dacă sfârşitul lumii anunţat de americani nu s-a adeverit, George Copos are o altă viziune asupra lucrurilor: „Planeta s-a scufundat deja! Uitaţi-vă în jur: Grecia, Portugalia, Spania, Italia, Irlanda, Africa de Nord, Orientul Apropiat, Fondul Monetar Internaţional, regândirea spaţiului Schengen, Italia care e gata să pună în discuţie apartenenţa sa la UE, preţul gazelor, relaţia cu Rusia. Mai e cazul să continui?".

Când a vrut să plece

În ultimii ani, Copos a avut mai multe tentative de a ieşi din fotbal: „Am fost foarte aproape să mă retrag de două ori. O dată în 2008 şi o dată în 2009. Valoarea actuală a clubului este undeva la 19 milioane de euro". Recent, patronul giuleştenilor a băgat 11 milioane de euro într-un hotel de-al său din Poiana Braşov. El insistă că a investit mult mai mult în Rapid de când a preluat clubul la începutul anilor '90: „Cu câţi bani am băgat în Rapid, mai construiam cel puţin încă cinci hoteluri ca «Sport Hotel & Spa». Pe de altă parte, filosofia noastră este aceea de a fi mereu primii. După părerea mea, Rapid este între primii patru din ţară".

"Noul antrenor al Rapidului trebuie să aibă prestigiu în faţa jucătorilor şi o relaţie bună cu conducerea şi cu galeria. Nu ne interesează naţionalitatea. Trebuie să fie pragmatic, asta contează.''
George Copos  finanţator Rapid

200 de milioane de euro este averea lui George Copos. El are afaceri în hoteluri, industrie, panificaţie, imobiliare şi sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite