George Copos: „Nicio echipă nu va mai lua licenţa!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afaceristul spune că fotbalul din Liga I plăteşte taxe enorme către stat, şi că în sezonul următor finanţatorii de club vor ajunge la fundul sacului. George Coposdezvăluie în premieră pentru „Adevărul” că Rapidul luptă pentru locurile 1-2, şi că a investit 6,5 milioane de euro în transferuri vara asta!

„Adevărul": Aţi făcut numeroase transferuri în vară, s-a încheiat campania de achiziţii la Rapid?

George Copos: Dinu Gheorghe are întreaga autoritate, dar şi întreaga responsabilitate pentru gestionarea bugetului de la Rapid. Eu nu ştiu dacă mai vine cineva. S-au făcut şi transferuri bune, dar şi transferuri slabe. Dinu Gheorghe este un preşedinte capabil şi a avut la dispoziţie un buget de 6,5 milioane de euro. Cu aceşti bani trebuie să-şi îndeplinească obiectivul.

Care este obiectivul Rapidului pentru acest sezon ?

Locurile 1-2. Până acum eu sunt mulţumit de modul în care se comportă echipa.

Cât de mult sunt înrobite cluburile din Liga I? Se plătesc impozite la salarii de aproape 70%, urmează falimentul fotbalului românesc în aceste condiţii ?

În România, jucătorii au salarii între 100.000 şi 200.000 de euro. Şi ajungem să plătim dublu cu taxe şi impozite. Acesta e însă codul fiscal, şi nu se poate schimba, nu prea sunt soluţii legale. Este foarte greu în aceste condiţii să mai faci performanţă. Nu există nicăieri în lume aşa ceva, şi nu vorbim doar de ţările din Uniunrea Europeană. Dacă urmează falimentul? Suntem aproape.

Se vorbeşte de un campionat cu 12, 14 sau 16 echipe. Există şi precedentul Unirea Urziceni, acolo unde s-a vândut tot...

Dacă se menţin aceste impozite şi taxe, la anul cred că nici măcar o echipă nu va mai putea să-şi depună dosarul de licenţiere, din cauza fiscalităţii exagerate. Nu cred că mai rămâne cineva în picioare...

În anii trecuţi, participaţi la tot felul de regate, mergeaţi la mare... Anul acesta cum v-aţi petrecut vacanţa ?

Toată vara am fost în şantier, nu am avut concediu, şi nici măcar o zi liberă. Am muncit şi sâmbăta şi duminica. Sunt lucrări la Ana Hotel, Hilton, la Crowne Plaza, şi la hotelurile pe care le deţin în Poiana Braşov. Cel puţin 400 de oameni muncesc pe şantier... În aceste vremuri, 400 de locuri de muncă înseamnă ceva...

Echipele româneşti au dispărut rapid din Liga Europa, şi CFR va intra în Liga Campionilor. Are Liga I forţă să joace în Europa ?

Ne facem de râs în Europa, pentru că afară se investeşte serios şi într-un mediu sănătos. Au impozite de 10 şi 20 la sută, iar cluburile atrag venituri din tv şi din marketing. Noi, numai cu noroc am reuşit performanţe. Eu nu cred că CFR are vreo şansă în grupele Ligii Campionilor, şi nici Steaua nu are vreo şansă.

Dar la Steaua, sunt practic două echipe, cu jucătorii aduşi de la Unirea...

Eu nu cred, chiar dacă Gigi Becali a făcut multe transferuri. A avut acea colaborare cu Dumitru Bucşaru, a împrumutat aproape toată echipa de la Unirea Urziceni, dar nu cantitatea face calitatea. O echipă are nevoie de timp, pentru a se omogeniza, pentru relaţii de joc. Cred că abia anul viitor Steaua va deveni o echipă puternică.

Rapid, când va deveni Rapidul lui Răzvan Lucescu, cel care ajungea in sferturile cupei Uefa ?

Eu cred că din decembrie. Important e pentru noi cum ne vom comporta în turul de campionat, cum se vor acomoda şi jucătorii, cum se va acomoda şi Marius Şumudică...

"Gigi Becali a împrumutat aproape toată echipa de la Unirea Urziceni, dar nu cantitatea face calitatea. O echipă are nevoie de timp. Steaua va fi puternică abia la anul."

"În decembrie, Rapidul poate redeveni al lui Răzvan Lucescu. Important e pentru noi cum ne vom comporta în turul de campionat, cum se vor acomoda şi jucătorii, cum se va acomoda şi Marius Şumudică.

"Coman: „Nu m-au huiduit fanii adevăraţi"

Dani Coman a intrat în repriza a doua a meciului cu Şahtior, dar în momentul în care l-a înlocuit pe Bornescu, galeria l-a huiduit pe fostul portar al Braşovului. Mai mult, ,aceştia i-au strigat numele lui Mircea Bornescu. Coman a luat două goluri la debutul în tricoul Rapidului, iar la final de meci le-a răspuns contestatarilor: „De ce trebuie să-i recâştig pe fani? M-au fluierat? Mă simt foarte bine aici, iar rapidiştii adevăraţi mă aşteptau cu braţele deschise".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite