Gaură în buget de 1.200.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juliano Spadacio şi Ricardo Fernandes au şanse mari de a părăsi Giuleştiul. AEL Limasol oferă 500.000 de euro pentru brazilian, iar portughezul poate pleca liber de contract. 1.700.000 de euro au achitat giuleştenii, în vara lui 2008, pentru a-i lua pe cei doi fotbalişti de la Nacional Madeira, la insistenţele lui Jose Peseiro, pe atunci antrenorul Rapidului.

Unul dintre cei mai buni fotbalişti străini, care au evoluat în campionatul românesc, brazilianul Juliano Spadacio, are şanse mari să fie transferat la AEL Limassol.

Chiar dacă în ultimii doi ani, Rapidul n-a câştigat niciun trofeu, mijlocaşul cariocas i-a încântat pe suporteri prin evoluţiile sale. De aceea, Marius Şumudică nu este de acord cu un eventual transfer, dar se simte obligat să renunţe la mijlocaş din cauza datoriilor mari pe care le are Rapidul.

Spadacio mai are contract cu echipa de lângă Grant până în vara anului viitor, dar poate pleca din Giuleşti, la finalul actualei stagiuni, pe o sumă infimă, dacă se aplică Legea Webster. Adică, brazilianul îşi poate întrerupe unilateral contractul cu Rapid urmând a le achita giuleştenilor contravaloarea salariului pe care‑l mai are de încasat până la finalul înţelegerii stipulate în contract. În demersul său este ajutat şi de faptul că, în ultimii trei ani, contractul său n-a suferit nicio modificare.

În aceste condiţii, finanţatorul vişiniilor, George Copos, este de acord să se despartă de Spadacio în această iarnă, tocmai pentru a mai recupera din investiţie. Iar salvarea ar putea veni chiar de la Mihai Stoichiţă, care-l vrea pe jucător la echipa antrenată chiar de el, AEL Limasol. Oficialii ciprioţi sunt de acord cu propunerea lui Stoichiţă şi vor să achite maximum 500.000 de euro.

Pe lângă Spadacio, din Giuleşti va mai pleca şi Ricardo Fernandes. Portughezul, care n-a evoluat nici măcar un minut pentru giuleşteni în acest tur de campionat, este neplătit de şase luni şi poate pleca liber de contract.

Ce este Legea Webster

Dacă venitul unui jucător nu suferă nicio modificare trei sezoane la rând, atunci un club poate achita suma echivalentă cu contra­va­loarea salariului pe care fot­balistul îl mai are de primit până la finalizarea înţelegerii.

Mircea Lucescu: „Rapid are şanse la titlu în acest sezon"

Tehnicianul lui Şahtior Doneţk a petrecut Revelionul alături de boss-ul de la Rapid la hotelul Sport din Poiana Braşov. „Il Luce" este de părere că giuleştenii pot fi un candidat serios la câştigarea campionatului în acest sezon.

„Rapid are un lot foarte bun şi trebuie să spere până la final. Eu cred că va lupta pentru câştigarea campionatului anul ăsta. Sunt convins că rezultatele vor fi mult mai bune decât în ultimii doi ani", a declarat cel mai bun antrenor român în 2010.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite