Ganea, antrenor fără permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ganea (dreapta) are un salariu de 5.000 de dolari pe lună ca antrenor la CSCA Rapid
Ganea (dreapta) are un salariu de 5.000 de dolari pe lună ca antrenor la CSCA Rapid

Fostul atacant, acum antrenor la CSCA Rapid în Republica Moldova, nu poate sta încă pe bancă.

Ionel Ganea a pierdut primul meci de când se află la conducerea echipei CSCA Rapid, fiind învins chiar acasă de Milsami-Ursidos Orhei (0-1), în etapa 24 a campionatului din Republica Moldova. Formaţia antrenată de fostul internaţional român ocupă locul 9 din 12 echipe, cu 23 de puncte, şi are doar cinci puncte deasupra liniei de retrogradare.

„Adevărul" a fost lângă Ionel Ganea la primul meci pe teren propriu în Moldova al fostului atacant. La 15 km de Chişinău, la Ghidighici, CSCA Rapid, echipa locală, a jucat cu Milsami-Ursidos Orhei. Din tribună, fostul atacant Ionel Ganea ţine piept singur decibelilor galeriei adverse, pentru că nu poate sta pe bancă din cauza faptului că nu are încă permis de muncă moldovenesc.

Ganea gesticulează cu sârg, îşi îndrumă jucătorii de la margine şi îi fluieră de zor. „Vitali, încearcă şi diagonala. Pasă lungă!", strigă internaţionalul român, care mai strecoară şi câte o înjurătură. Primul fault, primul pumn în balustrada metalică. Urletele românului sunt dublate de „corul" celor 40 de soldaţi din brigada 2 Infanterie din Chişinău, care fac galerie clubului. În spatele lor, circa 100 de localnici, printre care şi vreo şase tinere, susţin echipa-gazdă. Până la urmă, indicaţiile lui Ganea nu au avut efect. După ce câştigase meciul de debut, cu 2-1 la Iskra Stal, „Ganezul" a pierdut în faţa propriilor suporteri cu 1-0. 

"Fotbalul moldovenesc nu este la nivelul României, dar pentru mine cred că este o experienţă bună. E un nou început şi cel mai mult trebuie să mă înarmez cu răbdare.''
Ionel Ganea antrenor Rapid CSCA

Fanii: „Ştim că-i bătăuş tare, antrenor nu ştim încă"

Ceva mai aproape de tribuna oficială, seniorii galeriei îşi dau cu părerea faţă de performanţele din teren ale echipei antrenate de Ganea. „Ştiu că-i bătăuş tare, dar nu-l cunosc. Vedem după trei-patru meciuri cât de bun e ca antrenor", mărturiseşte Sergiu Graur, suporter din Ghidighici, despre internaţionalul român. E completat imediat de unul dintre seniorii de lângă el din tribună. „A fost în echipa de aur a României. Se vede că se se ţine tare de jucători. E mai dur decât antrenorul de dinainte".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite