Galaţiul visează la Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viglianti (stânga), Gabi Paraschiv şi Râpă, trei dintre artizanii succesului gălăţean
Viglianti (stânga), Gabi Paraschiv şi Râpă, trei dintre artizanii succesului gălăţean

Echipa antrenată de Dorinel Munteanu îşi va impune să câştige campionatul în acest sezon, dacă va rămâne lider şi în urma primelor două etape din retur, contra celor de la Sportul şi Pandurii. Cu un buget de numai 4,5 milioane de euro, bani din care se scad şi circa 700.000 de euro pentru instalaţia de nocturnă, Oţelul a dominat autoritar prima jumătate a campionatului.

Până acum nu s-a vorbit niciodată în mod oficial la Galaţi despre câştigarea campionatului, însă directorul general, Marius Stan, admite că roş-alb-albaştrii încep să viseze la milioanele din Liga Campionilor, mai ales că acest sezon este ultimul în care câştigătoarea Ligii I are un loc garantat în grupele celei mai importante competiţii intercluburi din lume.

„Este sută la sută meritul jucătorilor, ei trebuie lăudaţi. Sunt mândru, pentru că au obţinut mai mult decât speram. În 20 de ani de carieră,
n-am mai încheiat niciodată turul pe primul loc", a spus, cu mândrie, Marius Stan.

Nu vând niciun jucător

Omul numărul 1 de la Galaţi se gândeşte acum chiar şi la campionat: „Dacă vom încheia anul 2010 pe aceeaşi poziţie, după meciurile cu Sportul şi cu Pandurii, atunci e clar că ne vom schimba obiectivul. N-o să fim ipocriţi să spunem că nu ne dorim să ieşim campioni. Cum poţi să fii primul după disputarea primei părţi şi a două etape din retur şi să-ţi propui locul trei sau patru?!"

Mai mult, oţelarii speră ca poziţia din clasament să le aducă mai mulţi bani de la sponsorul Arcelor Mittal, însă Marius Stan speră, totodată, să atragă şi alţi investitori lângă echipă. La finele lui 2009, Oţelul a obţinut 2,5 milioane de euro de la Mittal, în condiţiile în care echipa terminase prima parte a sezonului pe locul 9.  „Dacă rămânem lideri, este obligatoriu să ne întărim corespunzător!", consideră Marius Stan, care a afirmat răspicat că „oţelarii" nu se vor despărţi de niciun jucător în această iarnă.

Oficialul gălăţenilor vrea să aducă unul sau doi atacanţi, având în vedere că acest post este deficitar în momentul de faţă. De altfel, săptămâna trecută, Marius Stan a şi mers la Belgrad, pentru a urmări la lucru câţiva atacanţi ex-iugoslavi.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite