Galaţiul, cele mai multe puncte în 2010!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un clasament realizat pe baza rezultatelor echipelor româneşti în returul sezonului trecut, dar şi în turul acestei stagiuni, „oţelarii“ se află pe primul loc. Dacă în România Liga I s-ar fi desfăşurat după modelul rusesc, primăvară-toamnă, formaţia antrenată de Dorinel Munteanu ar fi fost deja campioană.

În cele 35 de etape de campionat jucate în acest an, formaţia antrenată de Dorinel Munteanu a strâns o „zestre" de 67 de puncte, cu trei mai mult decât FC Vaslui şi cu cinci peste FC Timişoara şi CFR Cluj. Dintre granzii bucureşteni, cel mai bine se situează Steaua, care a adunat 57 de puncte în 2010, cu două mai multe decât Dinamo şi cu şapte peste Rapid.

Vicecampioana sezonului 2009/2010, Unirea Urziceni, n-a adunat în acest an decât 50 de puncte, ialomiţenii plătind tribut faptului că Bucşaru a vândut, în septembrie, aproape toată echipa care luase campionatul în 2009! Tehnicianul echipei fanion a oraşului de la malul Dunării promite că urcuşul „oţelarilor" nu se va opri aici. „Multă lume consideră că această pauză ne va scoate din ritm, dar o să vedeţi că după o pregătire bună o să fim şi mai puternici. Vom face totul pentru a ne menţine poziţia. Îmi place să fiu cât mai sus. Lotul nu va suferi decât mici modificări, pentru că împreună am ajuns la acest nivel, după un an şi jumătate de muncă, aşa că băieţii mai pot rezista încă jumătate de an!", a spus „Neamţul".

Puncte multe, bani puţini

Omul de afaceri gălăţean, Corneliu Istrate, cu o avere estimată la 55 de milioane de euro de către „Forbes România", a fost sensibilizat de parcursul Oţelului din acest an, aşa că s-a hotărât să-i premieze pe elevii lui Dorinel Munteanu. Istrate a oferit câte 2.000 de euro fiecărui jucător, dar şi membrilor staff-ului tehnic, declarând totodată că pe viitor este posibilă o asociere între Oţelul şi grupul de firme „Vega '93", pe care-l patronează.

Clasamentul anului 2010
(35 de etape)

ECHIPĂ    PUNCTE
1. Oţelul Galaţi    67
2. FC Vaslui    64
3. FC Timişoara, CFR Cluj    62
4. Steaua    57
5. Dinamo    55
6. Rapid, Gaz Metan    51
7. Unirea Urziceni    50

Cum a crescut Oţelul lui Dorinel Munteanu

Tur 2009/2010: 22 de puncte
Retur 2009/2010: 28 de puncte
Tur 2010/2011 (18 etape): 39 de puncte

„Munti", pe primul loc şi în topul antrenorilor

s

Dorinel Munteanu (foto), Marius Şumudică şi Cristi Pustai sunt cei trei antrenori din Liga I care au reuşit să obţină cele mai multe puncte la echipele lor în anul 2010. Dacă „Munti" a acumulat 67 de puncte cu Oţelul, Şumudică are 57 de puncte (Gloria Bistriţa / Rapid), iar Pustai a adunat 51 de puncte cu Gaz Metan Mediaş. Pe locul al patrulea se clasează Marius Lăcătuş, cu 48 de puncte (FC Vaslui / Steaua), în timp ce Ioan Andone a adunat 47 de puncte (Rapid / Dinamo). Poziţia a şasea îi aparţine lui Andrea Mandorlini, care a obţinut 46 de puncte cu cei de la CFR Cluj, în timp ce Ioan Ovidiu Sabău a adunat şi el 44 de puncte (FC Timişoara / FCM Tg. Mureş).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite