Oţelul e campioana turului, performanţă fără precedent în istoria echipei gălăţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii Oţelului au făcut istorie Foto Corina Tătaru
Tinerii Oţelului au făcut istorie Foto Corina Tătaru

Oţelul Galaţi a învins aseară cu 2-1 pe Astra Ploieşti, în ultima etapă a turului Ligii. În urma acestei victorii, indiferent de rezultatele celorlalte partide ale rundei, Oţelul Galaţi încheie prima jumătate a campionatului pe primul loc, cu trei puncte avans faţă de secondanta sa din clasament. Este pentru prima dată în istoria grupării gălăţene, înfiinţată în 1964, când Oţelul este lider în primul eşalon la finalul

Marius Stan, directorul general al FC Oţelul, a mărturisit la finalul partidei că este copleşit de emoţii.

„Sunt eu experimentat, dar aşa ceva nu am trăit în toţi aceşti 20 de ani de carieră. Să terminăm turul pe locul 1, pentru prima dată în istoria clubului nostru, aşa ceva nu are cum să nu mă emoţioneze. Am tremurat în acest meci, dar asta amplifică bucuria atunci când se termină cu bine. Este 100 % meritul şi munca jucătorilor şi antrenorilor, îi felicit dar îi şi avertizez că trebuie atenţie mare în meciul următor, cu Sportul: nu va fi deloc uşor, aşa cum pare la prima vedere", a declarat Marius Stan.

Dorinel Munteanu, antrenorul liderului, deşi a încheiat turul pe prima poziţiei, a spus că Oţelul putea chiat mai mult în acest sezon.

Îmi felicit echipa pentru tot parcursul din acest tur, însă nu pot uita că puteam obţine şi mai mult, cu puţină atenţie. Nu avem timp de sărbătorit, de mâine începe returul, la ora 10.00 ne adunăm cu toţii la stadion, pentru recuperare. Mai sunt două meciuri şi nu avem voie să le tratăm superficial", a declarat Munteanu.

Antrenorul celor de la Oţelul a mărturisit că s-a gândit în vară, înaintea începerii campionatului, că este posibilă o asemenea clasare la jumătatea întrecerii.

Mulţi m-au crezut nebun când am lăsat să se înţeleagă că putem ajunge chiar pe primul loc. Nu spun nici acum ce poziţie vreau la final, spun doar că obiectivul meu este ca în retur să obţinem mai multe puncte decât am strâns în tur", a adăugat Dorinel Munteanu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite