Fotbal pe întuneric: Oţelul învinge FC Braşov printr-un gol marcat în penultimul minut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oţelul Galaţi a învins în acestă seară pe FC Braşov, scor 1-0, întrun meci din etapa a şasea a Ligii I. Jocul a fot programat la oră prea târzie, astfel că repriza secundă s-a jucat mai mult pe întuneric.

Fotbal la lumina tabelei de marcaj şi a reclamelor luminoase. Aşa s-a jucat ultima parte a partidei din acestă seară de la Galaţi, pe un stadion a cărui nocturnă este încă doar în faza de proiectare. Programat aiurea, de la ora 18.00, meciul s-a terminat când deja se cam înnoptase, întunericul instalându-se de prin minutul 55.
"Poate la Bucureşti o fi altfel, se întunecă mai târziu decât la Galaţi", a ironizat Dorinel Munteanu, antrenorul celor de la Oţelul, programarea făcută de LPF. "Mai aveam puţin şi jucam la lumina blitzurilor", a spus şi Dănuţ Oprea, director tehnic al FC Braşov.

Cei de la FC Braşov nu şi-au creat nicio ocazie, dar nici gălăţenii nu au impresionat într-o partidă influenţată de arbitrajul lui Alexandru Tudor, care a acordat nouă cartonaşe galbene şi două roşii. Ambele eliminări au fost din echipa braşoveană, Oros fiind trimis la cabine după ce a văzut un al doilea "galben" în minutul 71, în timp ce Adrian Rusu a primit cartonaş roşu direct în minutul 75, pentru un henţ în careu la o minge ce părea ă intre în poartă. Penaltiul a fost ratat de Pena, care a tras peste poartă, izbăvirea celor de la Oţelul fiind adusă de Sergiu Costin în penultimul minut, care a reluat o centrare, cu ceafa, la vinclu.
"Noroc că eram destui chelioşi pe teren de mai vedeam câte ceva. Chiar şi aşa , nici n-am văzut cum intră mingea în poartă", a declarat marcatorulul golului.

Dănuţ Oprea, directorul tehnic al FC Braşov, a pus eşecul pe seama arbitrajului. "Probabil Tudor a fot muştruluit serios la pauză, se cam aude tot pe culoarul de la vestiare. Meciul a fost echilibrat în totalitate până la prima eliminare, un scor corect ar fi fost mai corect. Îmi felicit băieţii, au respectat tot ce le-a fost cerut, au dat dovadă de caracter, au avut putere de luptă chiar şi după acele două eliminări. Păcat de acel gol stupid, marcat cu ceafa", a spus Oprea.


De partea celalaltă, Dorinel Munteanu a apreciat că victoria echipei sale nu poate fi contestată. "Adversarul nu ne-a pus niciun fel de probleme, nu au avut nicio ocazie, este o victorie incotestabilă, obţinută cu multă muncă. Îmi felicit jucătorii pentru că au avut atitudine, răbdare până în ultimul minut şi pentru că nu au căzut după acel penalti ratat. Oricum, Pena va plăti pentru acel penalti, va trebui să dea o bere bieţilor", a declarat Munteanu.

Oţelul Galaţi - FC Braşov 1-0

Oţelul: Grahovac - Râpă, Sârghi, Costin, Sălăgeanu - Neagu, Viglianti - Antal (min. 62 Iorga), Paraschiv, S. Ilie (min. 90+1, Petean) - Pena (min. 78 Elek). Antrenor Dorinel Munteanu.

FC Braşov: Mincă - Voicu, Oros, Rusu, Cr. Ionescu - Chipcium Ilieş, Cristescu, Williams (min. 60 Viveiros) - Martinovici (min. 72 Majernik), Hadnagy (min. 78 Bădoi). Antrenor Daniel Isăilă.

A marcat: Costin 88'
Arbitri: Al. Tudor - central, B.Velicu, Andrei Constantinescu
Cartonaşe galbene: Costin 30', Viglianti 32', Sârghi 42', Neagu 80', Oros 18' şi 71', Voicu 48', Martinovici 59', Ilyes 88

Cartonaşe roşii: Oros 71', Rusu 75'

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite