Delegarea lui Haţegan încinge şi mai mult derbiul Oţelul - FC Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălăţenii s-au considerat dezavantajaţi mereu când i-a arbitrat arădeanul. Ovidiu Haţegan a fost vehement contestat de cei de la Oţelul în mai multe rânduri, ultima dată după meciul din tur cu Poli Timişoara.

Partida de miercuri dintre Oţelul Galaţi (locul 1) şi FC Vaslui ( locul 3), din etapa a 24-a a Ligii I, a fost încredinţată unei brigăzi de arbitri formată din Ovidiu Haţegan - central, Eduard Dumitrescu şi Mircea Orbuleţ - asistenţi.

Delegarea lui Haţegan nu este privită cu ochi buni de către gălăţeni, care au amintiri neplăcute de la mai multe dintre partidele în care au fost arbitraţi de arădean. Ultimul oară când un meci al Oţelului l-a avut la centru pe Haţegan a fost cel din tur, de la Timişoara (scor 2-0 pentru bănăţeni), la finalul căruia gălăţenii au contestat multe din deciziile arbitrului din Arad.

„Avem amitiri nu tocmai plăcute de la meciurile în care ne-a arbitrat Haţegan. Ultima este relativ recentă, de la jocul din tur cu Timişoara. În mintul 21 Alexa, care deja avea un galben, i-a dat cu cotul în figură lui Silviu Ilie, dar nu a primit nici măcar al doilea galben şi a scăpat de eliminare, deşi faza s-a petrecut în ochii arbitrilor. Am avut penalti clar, neacordat, la un fault asupra lui Antal, iar la primul lor gol a fost fault în atac. Totuşi, nu plec de la idei preconcepute, sper ca de atunci să mai fi învăţat câte ceva, să mai fi acumulat experienţă", a declarat Marius Stan, director general al FC Oţelul.

Ovidiu Haţegan i-a mai arbitrat pe gălăţeni în actuala ediţie de campionat o singură dată în afara meciului de la Timişoara, în partida câştigată în deplasare cu Gaz Metan Mediaş. Şi atunci i-au reproşat neacordarea unui penalti la o mână pusă pe minge ca la volei în careul advers.

Scandal monstru în urmă cu trei ani

Scandalul cel mai mare provocat de arbitrajul lui Haţegan la o partidă a Oţelului datează, însă, din martie 2008, de la un meci Oţelul - Rapid (scor 0-1), care a generat ulterior pierderea cu 0-3 la „masa verde" a unui meci tocmai cu adversara de miercuri, FC Vaslui, echipă care a jucat în cupele europene în locul Oţelului graţie acelei decizii.

Gălăţenii au susţinut atunci, printre altele, că le-a fost refuzat un penalti la un fault clar în ultimele minute ale jocului cu Rapid. După încheierea jocului, fotbaliştii de la Oţelul au protestat vehement iar Paraschiv şi Szekely au primit două etape suspendare pentru acele incidente. Oţelul a făcut apel şi a obţinut reducerea sacnţiunii la o singură etapă.
Primind drept de joc, cei doi fotbalişti au fost trimişi în teren în meciul cu FC Vaslui, încheiat cu scorul 1-1. Însă, vasluienii au contestat ulterior decizia de la apel şi au primit câştig de cauză, astfel că s-a considerat că Paraschiv şi Szekely au jucat în stare de suspendare iar FC Vaslui a primit cadou victoria în meciul de la Galaţi şi cu acele trei puncte dreptul de a juca în cupele europene, în detrimentul Oţelului.

Oţelul Galaţi a fost arbitrată de-a lungul timpului de Ovidiu Haţegan în şapte partide: două câştigate şi cinci pierdute

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite