Gălăţenii atacă Everestul fotbalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gălăţenii se vor agăţa de Rooney (în albastru) pentru  a-l opri pe atacantul care a înscris de două ori la Bucureşti
Gălăţenii se vor agăţa de Rooney (în albastru) pentru a-l opri pe atacantul care a înscris de două ori la Bucureşti

Misiune imposibilă pentru Oţelul, care joacă în această seară pe terenul celei mai puternice echipe europene din ultimii cinci ani, Manchester United.

Mai sus de atât nu se poate. Oţelul şi-ar fi dorit o întâlnire cu Messi şi compania pe „Camp Nou", dar a primit mai mult de atât. Deşi e greu de crezut, Manchester United e peste Barcelona în ierarhia coeficienţilor pe ultimii cinci ani, perioadă în care a jucat trei finale de Liga Campionilor (în 2011, 2009 şi 2008, doar ultima câştigată), completate de o semifinală (în 2007) şi un sfert de finală (în 2010). „Nu vreau să visez cu ochii deschişi pe «Teatrul Viselor»", a spus Dorinel Munteanu înainte de a intra în templul „diavolilor".

United, neînvinsă acasă de peste un an

Cât de puternică e United pe „Old Trafford", unde sunt aşteptaţi astăzi, ca întotdeauna, peste 70.000 de fani? Răspunsul e dat de statistică: n-a mai pierdut acasă de la 8 aprilie 2010, de la un 1-2 cu Chelsea. De atunci au fost 33 de victorii în faţa propriilor suporteri din 37 de ocazii. Mai mult, jucătorii lui Sir Alex Ferguson n-au milă atunci când întâlnesc un adversar în dificultate. AS Roma a simţit-o pe propria piele în 2007, când s-a întors acasă „ciuruită" cu 7-1, iar un 8-2 administrat lui Arsenal în această toamnă în Premier League a făcut înconjurul lumii.

Motivaţi de un alpinist

Un egal sau o victorie astăzi pe terenul lui United e echivalentă pentru Oţelul cu escaladarea Everestului, cel mai înalt punct de pe Pământ. Jucătorii lui Dorinel au şi un exemplu de urmat, cel al alpinistului Tiberiu Pintilie (foto).  Fan declarat al „oţelarilor" şi sponsorizat de club cu 3.000 de euro, temerarul gălăţean a ajuns pe vîrful Cho Oyu (8.201 metri) din Himalaya, a şasea înălţime a lumii. Aşa cum a promis, Pintilie a avut la el şi un steag al campioanei României.

Trei eşecuri europene în 10 ani pe „Old Trafford" din 55 de meciuri

Dată                                  Scor       Adversar
17 octombrie 2001        2-3       Deportivo La Coruña
23 februarie 2005          0-1      AC Milan
25 noiembrie 2009        0-1      Beşiktaş

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite