Galamaz, între Meme şi Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi vrea să renunţe la fundaşul de 30 de ani pentru a-i face loc lui Chiricheş, în timp ce managerul şi-l doreşte în continuare. George Galamaz traversează o perioadă bună la Steaua. Stoperul a avut prestaţii bune în ultimul timp, ba, mai mult, a şi marcat primul gol din meciul tur cu ŢSKA Sofia.

Încântat de prestaţia fundaşilor centrali ai roş-albaştrilor din prima manşă cu fundaşii, Becali le-a promis lui Galamaz şi lui Iliev noi contracte. Totuşi, dacă Iliev va continua cel mai probabil şi din iarnă tot la Steaua, în privinţa jucătorului adus de la Urziceni, patronul clubului s-a răzgândit. Asta mai ales că roş-albaştrii mai au în lot încă doi fundaşi, Geraldo şi Gardoş, plus Martinovici, reprofilat pe postul de apărător dreapta.

Pe lângă ei, la sfârşitul turului de campionat, la Steaua va ajunge şi Vlad Chiricheş, noua speranţă a naţionalei. Astfel că Gigi îşi doreşte să schimbe stoperii şi îi va cere lui Levy să-i folosească mai des pe tinerii Chiricheş şi Florin Gardoş. Plecării lui Galamaz i se opune managerul Mihai Stoica, omul alături de care a colaborat şi la Urziceni. Meme îl apreciază foarte mult pe „Gala", insistând pe lângă patron să-i prelungească înţelegerea măcar pe încă un an.

A vrut să-l dea şi-n vară

Latifundiarul nu este cel mai mare fan al fundaşului de 30 de ani. În sezonul trecut, Gigi l-a criticat des pe Galamaz, iar în vară chiar a încercat să scape de el. Becali spera la momentul respectiv să-l dea pe George la pachet cu Marius Bilaşco, transferat la Tianjin Teda. „Dacă mai iau un fundaş, îl dau şi pe Galamaz fără nicio problemă", a declarat patronul Stelei la vremea respectivă.

În cele din urmă, înţelegerea a picat. În iarnă însă, el ar putea ajunge la Astra, acolo unde este dorit de finanţatorul Ioan Niculae, sau chiar în China, la echipa lui Bilaşco.

15 meciuri a evoluat până acum Galamaz în tricoul Stelei în Liga I, fără să reuşească să marcheze vreun gol.


Ce-au făcut fundaşii centrali ai Stelei în acest sezon:

Jucător    Meciuri    Minute    Goluri

George Galamaz    6    509    1
Florin Gardoş    1    90    0
Valentin Iliev    5    450    0
Geraldo Alves    3    211    1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite