Galamaz schimbă legile fotbalului! Vezi scrisoarea trimisă de Crăciunescu forurilor internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Crăciunescu
Ion Crăciunescu

În urma incidentelor de la Ploieşti, când Galamaz a fost lovit de un huligan, iar coechipierii lui i-au luat apărarea lovindu-l pe suporter, preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, a trimis o adresă către International Football Association Board.

"Nici FIFA nici UEFA nu schimbă regulile jocului, ci doar International Football Association Board are dreptul să facă asta. Noi am făcut o adresă în care spun aşa:

«Din cauza incidentelor, atît din România cît şi din alte ţări, împotriva jucătorilor, arbitrilor şi oficialilor din partea unor persoane care au pătruns pe teren de joc, propunem ca în legile jocului să se precizeze următoarele: dacă unul dintre jucătorii de fotbal aflaţi pe terenul de joc este supus unei acţiuni de violenţă din cauza unei persoane străine sau unei unei persoane oficiale, jucătorul are dreptul la legitimă apărare şi nu trebuie sancţionat disciplinar sau tehnic.

De asemenea, dacă un oficial, jucător sau arbitru este supus unor acte de violenţă din cauza unei persoane străine sau a unui oficial, arbitrul sau asistentul numărul 1 să stabilească dacă persoana agresată necesită îngrijiri medicale. Dacă acest lucru se întîmplă, jocul trebuie oprit definitiv!»", a precizat Ion Crăciunescu la Radio GSP.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite