„Galacticii“ lui Lopez Caro au fost umiliţi de cuplul Surdu-Stancu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albaştrii s-au distrat aseară cu trupa de milioane de euro a lui Adrian Porumboiu, care îşi propunea să câştige titlul în acest sezon. Faţă de meciul de joi, din Liga Europa, Ilie Dumitrescu a operat doar două modificări în echipă, ambele cauzate de accidentări: Surdu în locul lui Kapetanos şi Răduţ în locul lui Nicoliţă.

Sistemul preferat al tehnicianului formaţiei din Ghencea, 4-2-3-1, pare să devină mai productiv de la meci la meci. De partea cealaltă, pleiada de vedete a „galacticului" Juan Ramon Lopez Caro formează o echipă de temut doar pe hârtie.

În realitate, jocul e departe de a fi închegat, omogenitatea lipseşte cu desăvârşire, iar ocaziile de gol apar doar datorită sclipirilor de moment ale fotbaliştilor exponenţiali, precum Sânmărtean şi Wesley. De altfel, steliştii au controlat jocul de la un capăt la altul. Surdu a lovit fulgerător, deschizând scorul când gazdele nici nu apucaseră să se aşeze bine în ghete. Replica moldovenilor a fost una palidă, Campano şutând mult peste poartă, iar Papp, Pouga şi Wesley nereuşind nici ei să-l pună cu adevărat în dificultate pe Tătăruşanu.

Moldovenii, fără soluţii

Debutul reprizei secunde a adus un nou gol în contul Stelei, Stancu majorând avantajul echipei lui Ilie Dumitrescu cu un şut la colţul lung din interiorul careului. Sânmărtean a dat impresia că poate readuce Vasluiul în joc, însă Tătăruşanu a reuşit să respingă în corner. Totuşi, n-a fost decât un simplu foc de paie. Surdu a ridicat scorul la un neverosimil 3-0 cu un vole necruţător, după un şir de erori din apărarea moldoveană.

Lopez Caro a încercat să revigoreze atacul prin introducerea veteranului Pancu, însă fostul idol al Giuleştiului nu mai e nici el omul care să-i învingă de unul singur rivala de-o viaţă. Pe final, noul căpitan, Cristi Tănase, şi-a dorit şi el să marcheze, dar „bătrânul" Rivas a reuşit să-l blocheze în momentul şutului. S-a terminat 3-0, iar în aceste momente titlul pare mult mai aproape de Ghencea decât de Vaslui.

„Lotul Pandurii"  a fost trecut pe linie moartă

Plecarea lui Victor Piţurcă le-ar putea fi fatală jucătorilor aduşi de fostul selecţioner de la Pandurii. Alex Păcurar şi Răzvan Stanca şi-au pierdut posturile de titulari, în timp ce Novak Martinovici, care oricum n-apucase să debuteze nici sub comanda lui Piţi, a fost tras pe linie moartă, Dumitrescu dorind să transfere neapărat încă un fundaş central.

De asemenea, Claudiu Voiculeţ s-a reîntors la Târgu-Jiu sub comanda lui Ionuţ Badea, după doar două săptămâni în care s-a antrenat în Ghencea. Voiculeţ a şi jucat de altfel pentru Pandurii în această etapă, contra lui Gaz Metan Mediaş.

Porumboiu, către antrenor: „Băi, schimbă că murim!"

La trei minute după golul trei, finanţatorul vasluienilor a strigat din înaltul oficialei către Lopez Caro: „Băi, schimbă că murim!". Imediat, spaniolul a operat două modificări! Antrenorul a fost taxat şi de spectatori, unii strigând „demisia, demisia!", iar alţii părăsind stadionul.

Scaunul ibericului se clatină serios în aceste momente, chiar dacă Adrian Porumboiu a spus aseară că nu vrea să ia o decizie la nervi. Caro are o clauză de reziliere a contractului în valoare de un milion de euro. „Demisia? Ce demisie?! Suporterii trebuie să fie respectaţi, dar, dacă iubesc echipa FC Vaslui, atunci trebuie să aibă răbdare", a spus antrenorul după meci.

0-3

FC Vaslui: Kuciak - Milanov, Papp, Rivas, Hugo Luz - Ghencev, R. Costin (Pancu 59) - Campano (Gheorghiu 59), Wesley, L. Sînmărtean - Pouga (Adailton 77).  Antrenor: Lopez Caro

Steaua: Tătăruşanu - Emeghara, Abrudan, Geraldo, Latovlevici - Răduţ (Gardoş 77), D. Stoica, Bicfalvi, Cr. Tănase (Păcurar 68) - B. Stancu, Surdu (C. Matei 84). Antrenor: Ilie Dumitrescu

Goluri: Surdu 5, 53, B. Stancu 46

Stadion „Municipal": 15.000

Arbitru: Ovidiu Haţegan

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite