Gabi Boştină: „E o prostie ca fanii noştri să nu fie lăsaţi cu fulare pe stadion“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpitanul Universităţii Cluj, Gabriel Boştină, consideră că măsura conducerii CFR, de a nu permite accesul fanilor având asupra lor articole cu însemnele Universităţii, în altă zonă decât peluza rezervată oaspeţilor, i se pare o prostie

„Mi se pare o prostie ca fanii noştri, cu excepţia celor care nu pot intra în sectorul special rezervat, să nu fie lăsaţi cu fulare. Nu e nicio problemă, ei au vocea, au cântecul, au scandările, iar acelea nu pot fi luate de nimeni. Nu văd de ce ar apărea incidente, ei îşi iubesc echipa şi îi interesează doar lupta din teren. Duelul acolo va fi. În tribune, ei sunt campioni. La ei dragostea pentru U e în suflet, nu într-un fular sau obiect vestimentar. O să vedem cine se va simţi ca şi-acasă“, spune fotbalistul.

Acesta spune că importanţa meciului cu rivala din oraş este dată în primul rând de suporteri, care i-au îndoctrinat pe jucători să lupte pentru ei în astfel de partide. Ca o comparaţie cu derby-urile cu derby-urile din Bucureşti, Boştină spune că singura diferenţă este că acelea se joacă pentru titlu, în timp ce aici este vorba mai mult de onoare:

„Presiune există pe ambele echipe. Dacă în mod normal luptăm pentru obiectiv sau pentru bani, acum luptăm exclusiv pentru suporteri. Vorbim aici de modul în care ne-au educat ei pe noi, practic de modul în care ne-au îndoctrinat. Ştim că este cel mai important meci. Din acest punct de vedere este la acelaşi nivel cu Steaua – Dinamo. Diferenţa faţă de derby-ul bucureştean e că acolo se luptă pentru titlu, aici trebuie să câştigi pentru onoare şi pentru “U”, pentru dragostea faţă de această echipă. Avem mai mulţi jucători care pot face diferenţa individual“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite