GARDA a intrat la Dinamo. Evaziuni fiscale şi sustragerea de la plata impozitelor.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Badea
Nicolae Badea

Potrivit colegilor de la „Ziua News“, comisarii Gărzii Financiare au descoperit la clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare mai multe nereguli privind activitatea contabilă a celor de la Dinamo. Printre nereguli, facturi dispărute privind tranbferuri de jucători spre clubul italian Genoa, evitarea plăţii impozitelor, dar şi plimbarea suspectă a unor sume importante de bani

Întreaga activitate financiar-contabilă desfăşurată de FC Dinamo Bucureşti începând din anul 2001 a fost disecată de comisarii Gărzii, potrivit celor de la Ziua News. Iată ce scriu jurnaliştii de la Ziua.

„Prima inginerie pe care o dezvăluim astăzi este evitarea plăţii impozitului. Nu mai puţin de 90 de miliarde de lei au fost tranzacţionate ilegal de clubul din Ştefan cel Mare fără a plăti un leu statului. În cursul unui semestru, pentru a ascunde banii de salarii ai jucătorilor, contabilii dinamovişti au inventat depunerea indemnizaţiilor de joc la capitolul „debitori diverşi". Bineînţeles că această rubrică este scutită de impozite către stat. Debitori diverşi, rubrica în care contabilii alb-roşii au manevrat peste 23,4 miliarde de lei este destinată, conform legii, pentru încasarea debitelor. Singurii bani obţinuţi de toţi jucătorii de la Dinamo în mod legal, cu plata taxelor, erau cele două milioane de lei, salariu minim pe economie, cu care reuşeau să-şi întreţină amantele, serile în cluburi, benzina pentru motoarele V10 sau saloanele de cosmetică.

Şmecheria găsită de Borcea şi Badea era una foarte simplă. Toţi jucătorii şi antrenorii clubului Dinamo, indiferent de echipele la care activau, erau plătiţi lunar cu sume de aproximativ 1.850.000 - 2.000.000 de lei vechi. Suplimentar, aceştia mai primeau nişte „indemnizaţii de contract", plătite în valută. În semestrul unui singur an, acestea au fost în valoare de 23.431.642.755 lei. Suma reprezenta tot drepturi salariale, aşa cum au stabilit comisarii Gărzii Financiare, pentru care „reprezentanţii Clubului Sportiv FC Dinamo Bucureşti nu au calculat, reţinut şi virat impozitul pe veniturile din salarii obţinute de jucătorii de fotbal", se menţionează în sursa citată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite