Fotbal topit în zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La -10 grade Celsius, giuleştenii s-au chinuit să deschidă scorul pe un teren îngheţat. După ce a picat golul, elevii lui Şumudică s-au întrecut în ratări. Sabrin Sburlea a fost omul de gol al Rapidului, semn că e gata să-şi ia în serios rolul de atacant. În tur, fostul vârf al Braşovului marcase o singură dată.

În Liga lui Mitică totul e pe dos! S-a amânat ultima etapă din 2010, când afară era doar frig, ca să se joace în 2011 pe un ger sufocant şi pe o ninsoare abundentă. Aşa că, de voie, de nevoie, fotbaliştii celor două echipe au sărit peste faza de tatonare şi au jucat într-un ritm alert. Împinşi de frigul din oase şi de ţipetele unui Şumudică, nervos încă din minutul 2!, gazdele au luat cu asalt poarta unui Curcă supraponderal.

Două bolte ale lui Sburlea şi Herea sub transversală le-au dat speranţe fanilor rapidişti. Spre lauda sa, Curcă a învins kilogramele în plus şi a avut două parade salvatoare pentru Unirea. Apoi, a venit rândul oaspeţilor să tragă un semnal de alarmă.

Rusescu a dejucat ofsaid-ul şi a scăpat singur spre buturile lui Coman. Acesta a avut o ieşire kamikaze prin care l-a doborât pe vârful Unirii. Centralul Radu Petrescu a considerat că intervenţia lui „Robocop" a fost regulamentară, iar Rapid a înţeles că nu e de glumit cu o echipă încropită în 12 zile.

Sub privirile unui Copos aflat în tribuna oficială, elevii lui Şumudică au călcat pe acceleraţie şi au fost răsplătiţi pentru eforturile lor exact înainte de pauză. Sburlea, pariul lui Şumi, a fost cel care a punctat cu o finalizare nu tocmai uşoară, având în vedere că l-a avut în faţă pe masivul Curcă.

După  pauză, gazdele s-au întrecut în ratări. N-au marcat, dar au „încălzit" publicul după câteva ocazii spectaculoase. Grigorie, de două ori, a trecut pe lângă gol, iar Sburlea, dintr-o centrare a lui Pancu, a trimis pe lângă poartă. Rapid a învins Unirea şi gerul şi a pornit cu dreptul în cursa de urmărire a Oţelului.

Eliminat în amical, iertat în campionat

Cu o seară înainte de meci, Şumudică a decis să-l titularizeze pe Coman. Acesta a fost ignorat de fanii care îl înjuraseră, săptămâna trecută, într-un amical cu Astra. Atunci, nervos, „Robocop" a fost eliminat pentru o intrare dură de arbitrul Radu Petrescu. Aseară, acelaşi central a închis ochii la o intervenţie la limită a portarului, iar reluările TV n-au lămurit dacă goalkeeper-ul trebuia să vadă „roşu" sau nu. „N-a fost niciun fault, iar Rusescu trebuia să continue faza", a comentat Coman după meci.

Rapid 1

Coman - C. Costa, M. Antonio, M. Constantin, Bozovici - M. Roman (Grigorie 46), Olberdam, Spadacio, S. Frunză - Herea (Pancu 67), Sburlea (Cesinha 77).

Antrenor:  Marius Şumudică

Unirea Urziceni 0

Curcă - Mustaţă, E. Nicu, Mera, Toşca - Onicaş (Marcu 85) - Pădureţu (Mihalcea 64), I. Apostol, Muzac (Tene 64), Senin - Rusescu.

Antrenor:  Marian Pană

A marcat: Sburlea 44

Stadionul  „Giuleşti - Valentin Stănescu": 4.000

Arbitru: Radu Petrescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite