Florin Gardoş, fundaşul cuminte ca o fată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Piţurcă speră să fi găsit în fotbalistul în vârstă de 22 de ani, adus de la Concordia Chiajna, un demn urmaş al lui Miodrag Belodedici. Florin Gardoş, unul dintre pariurile lui Victor Piţurcă pentru noul sezon, provine dintr-o familie modestă din Satu Mare şi s-a îndrăgostit de minge de mic.

La zece ani a început să joace la "piticii" Olimpiei, după trei ani a trecut la CSŞ Satu Mare, pentru ca la 16 ani să semneze primul său contract de profesionist, cu Someşul Satu Mare, echipă care evolua în cel de-al treilea eşalon. "Am început să joc ca libero, post care s-a desfiinţat între timp, aşa că treptat am devenit stoper", a povestit Gardoş. În urmă cu doi ani, el a încercat să facă saltul către un eşalon superior, însă a fost refuzat, pe rând, de Farul, FC Braşov, Sportul Studenţesc şi Astra Ploieşti! Salvarea sa a venit de la fostul căpitan al Stelei, Liţă Dumitru, care l-a plăcut şi l-a adus la Concordia Chiajna.

„Încă de la primele antrenamente i-am zis: «Florine, trage de tine, pentru că locul tău nu e aici!». E cuminte ca o fată mare, dar şi foarte ambiţios. Când avea două-trei zile libere, prefera să rămână în cantonament la Chiajna, în loc să plece la Satu Mare, ca să nu vină obosit înapoi. Îmi aminteşte puţin de Belodedici", ne-a povestit Liţă Dumitru. "Pe el scrie fotbalist mare de tot! Îi recomand doar să evite atracţiile extrasportive din Bucureşti", ne-a spus şi fostul stelist Tibi Csik, care a jucat alături de Gardoş în defensiva Someşului.

Argăseală nu l-a vrut în iarnă

Puţini ştiu că Florin Gardoş ar fi putut ajunge în Ghencea încă din returul sezonului trecut. Mutarea a căzut însă, întrucât Valeriu Argăseală şi Mihai Stoichiţă au preferat să-l aducă în locul lui pe Gora Tall, un stoper care n-a bifat nici măcar un minut în tricoul Stelei! "L-am propus pe Gardoş la Steaua, pentru că inima mea a rămas acolo, dar Argăseală a zis că nu e de Steaua. E el mare specialist, ştie mai bine decât mine ce înseamnă un fundaş central", a mărturisit, indignat, fostul antrenor al Concordiei Chiajna, Adrian Bumbescu, în urmă două luni.

Ce nu ştiaţi despre Gardoş

- E născut la 29 octombrie 1988 şi are 1,93 metri înălţime şi 84 de kilograme.
- E mare amator de filme şi seriale, printre preferinţele sale numărându-se „Gladiator”, „Avatar”, „Prison Break” şi horror-ul „Exorcizarea lui Emily Rose”.
- Pe vremea când juca la „piticii” Olimpiei Satu Mare, idolul său era Ciprian Mozacu, fotbalist cu care s-a întâlnit apoi la Chiajna.
- Este bun prieten cu Bicfalvi, care-i mai făcea rost de bilete la meciurile Stelei de pe teren propriu.
- Este student în anul III la Universitatea Ecologică.
- Are cinci selecţii şi un gol la naţionala de tineret.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite