Florian Walter: "Universitatea Cluj poate face transferuri. Am primit decizia de la TAS!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele executiv al Universităţii Cluj, Florian Walter, a declarat miercuri pentru MEDIAFAX că gruparea ardeleană are voie să efectueze transferuri ca urmare a unei hotărâri definitive emise de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Walter a afirmat că gruparea pe care o conduce a atacat hotărârea FIFA care îi interzicea transferurile ca urmare a unui litigiu cu fotbalistul brazilian Robson Bandeira, care a evoluat la Cluj în turul sezonului 2008-2009. "Noi am primit interdicţie din partea FIFA din cauza unui litigiu cu Robson, vechi de câţiva ani. Problema a fost că noi câştigasem la toate instanţele sportive din România, dar FIFA i-a dat lui dreptate. Am făcut plata de 44.000 de euro către jucător, aşa cum a solicitat, iar apoi am atacat hotărârea la TAS. Aseară (n.r. - marţi) am primit hotărârea oficială care ne dă liber la transferuri. Suntem foarte încântaţi pentru că ştim că puţine cluburi din România câştigă acolo", a spus Florian Walter.

Atacantul Robson a evoluat la U Cluj în turul ediţiei 2008-2009 a Ligii a II-a, iar apoi nu s-a mai prezentat la antrenamente în pauza de iarnă, motiv pentru care gruparea clujeană a solicitat la instanţele Federaţiei Române de Fotbal desfacerea unilaterală a contractului. "În momentul acesta nu mai avem nicio problemă, putem înregistra contractele lui Marinescu, Szukala şi Achim", a mai spus Walter.

În primă fază, FIFA a dispus interzicerea transferurilor Universităţii Cluj pentru două perioade de mercato, cu efect imediat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite