Florentin Petre: „Mă las de fotbal dacă nu-mi găsesc echipă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în două săptămâni nu va semna un nou contract, mijlocaşul de 34 de ani anunţă că-şi va încheia cariera şi va începe cursurile de antrenor. Dorit de Borcea în vară la Dinamo, „Piticul“ nu a mai fost contactat de „câini“ fiindcă nu au mai avut buget pentru achiziţii. În prezent, Petre doar se antrenează cu roş-albii.

Până să-şi clarifice situaţia, Petre îşi cultivă pasiunea pentru automobilism, vineri seara participând la o demonstraţie în Băneasa la bordul bolidului pe care-l foloseşte în Campionatul de Raliuri din Bulgaria.

„Adevărul": În mai, ai încheiat contractul cu ŢSKA Sofia, apoi te-ai antrenat alături de Popeşti Leordeni, din liga a treia, şi acum cu Dinamo. Mai speri la un transfer?

Florentin Petre: Acum sunt fericit că nea Ando m-a primit la antrenamente, ceea ce era normal pentru că ne înţelegem foarte bine şi ne-am ajutat reciproc în multe momente. Mă menţin în formă în cazul în care vreo echipă mă doreşte.

La Dinamo se poartă „repatrierile". De ce nu are loc şi Petre?

Nu este vorba că n-aş avea loc. Eu simt că încă mai pot să alerg, e adevărat că nu o mai fac ca la 20-21 de ani, dar sunt sigur că pot să ajut. Şi nu numai la Dinamo, ci la orice echipă din Liga I. Oricum, dacă veneam, nu mă apucam să zic: „Gata, eu sunt Florentin Petre şi vreau să joc". Dacă meritam jucam, dacă nu, nu.

Spre exemplu, la Dinamo ai fii rezerva lui Torje.

Fotbalul nu înseamnă postul de titular. Te pregăteşti şi aştepţi momentul în care vei putea evolua.

Ai spus că ai semna cu orice echipă, ai juca şi la Steaua?

Oriunde în campionatul nostru, dar nu în Ghencea. Mă înţelegi, am jucat 18 ani în „Ştefan cel Mare".

Ce faci dacă, spre exemplu, într-o lună nu vei semna cu nicio echipă?

Dacă nu prind o echipă din prima ligă, pentru că nu vreau să joc în altă divizie, în viitorul apropiat, să spunem două-trei săptămâni, mă las de fotbal şi în septembrie încep şcoala de antrenori. Să vedeţi că voi fi un tehnician bun.

Ai vreo ofertă în acest moment?

Doar nişte promisiuni din Rusia şi Bulgaria. Oricum, dacă nu o să am nimic concret, ţi-am zis, mă apuc de antrenorat, particip la raliuri, aşa că o să am ocupaţii.

Cifrele lui Petre

- 268 de meciuri în Liga I în care a marcat 46 de goluri
- 35 de meciuri în cupele europene, unde a înscris 5 goluri
- 53 de meciuri în echipa naţională, marcând 6 goluri, a participat la EURO 2000 şi 2008

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite