„Flic-flac“ de 2.000.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ivorianul Djakaridja Kone a sosit în probe la Dinamo, în 2009, şi acum a ajuns să aibă o clauză de reziliere de două milioane de euro. Djakaridja Kone a devenit om de bază în echipa „câinilor“. Luni seara a înscris  împotriva Universităţii Craiova şi a impresionat din nou publicul cu flic-flacurile sale.

Mijlocaşul  a ajuns în România de la Hapoel Petah Tikva, s-a impus greu în echipă, şi deşi este un tip extrem de liniştit a trecut prin două momente grele la roş-albi. Supărat că nu şi-a primit salariul timp de patru luni a refuzat să vină la reunirea de iarnă de anul trecut.

Ameninţat că va juca la Dinamo II, s-a împăcat în cele din urmă cu şefii şi s-a alăturat lotului, în Poiana Braşov, după câteva zile de întârziere şi un drum de cinci ore cu trenul. Apoi, a fost implicat în „greva de la Cluj" când a plecat alături de N"Doye din cantonament, însă nu a ştiut, senegalezul păcălindu-l că are acceptul şefilor. Oricum, este un tip apreciat în „Ştefan cel Mare", dovada fiind şi contractul său.

Acordul este scadent în vara lui 2012, dar salariul creşte în fiecare an. Dacă în primul sezon a câştigat 120.000 de dolari, acum ia cu 30.000 de dolari mai mult şi va ajunge să obţină chiar 180.000 anual. La toate acestea se adaugă obişnuitele clauze în cazul străinilor, cum ar fi asigurarea unei locuinţe sau bilete dus-întors în ţara natală. Dar, cel mai important paragraf  în cazul său este cel referitor la ofertele pe adresa sa. Astfel, dacă un club, indiferent că e din Liga I sau din străinătate, doreşte să-l transfere trebuie să plătească două milioane de euro, roş-albii având în acest caz un profit imens având în vedere că africanul a sosit pentru a da probe la Dinamo. 

Dinamo e deja în finală

Mâine, roş-albii vor juca împotriva Gloriei Bistriţa, în manşa a doua a semifinalei Cupei României, dar misiunea lor va fi foarte uşoară. După avantajul de două goluri din partida tur, acum antrenorul bistriţenilor, Nae Manea, a făcut un anunţ-şoc: „Mă interesează doar jocul cu Universitatea Craiova şi voi folosi mai mult jucători de la echipa a doua".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite