Finala campionatului, cu Oţelul arbitru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partida de astăzi dintre Vaslui şi Timişoara este extrem de importantă, însă nu decisivă, în adjudecarea titlului. Ultimul cuvânt îl poate avea echipa gălăţeană. Niciuna dintre cele trei formaţii angrenate în această luptă nu a câştigat până acum titlul în prima divizie.

Timişoara, Oţelul şi Vaslui îşi dispută prima poziţie, în ultimul an în care primul loc asigură participarea directă în Liga Campionilor. Pentru acest privilegiu, UEFA acordă minimum 7,1 milioane de euro. Fiecare punct câştigat în grupe, plus banii ce se obţin din bilete şi sponsorizări, pot urca suma până la 12-15 milioane de euro. O echipă precum Oţelul şi-ar asigura bugetul pe cel puţin patru ani din această „lovitură".

Iancu: „Bateţi şi vă dau banii"

Tocmai de aceea, cu patru etape înainte de final, meciul Vaslui - Timişoara de astăzi, plus Oţelul - Timişoara de peste două etape, pot stabili ierarhia finală. Deşi sunt pe primul loc, la un punct distanţă de Oţelul şi la două de Vaslui, atmosfera în lotul bănăţenilor nu e cea mai grozavă, după ce fotbaliştii au reclamat printr-un comunicat neplata salariilor şi acuzele aduse jucătorilor de Marian Iancu.

Patronul „violeţilor" a ţinut să liniştească apele înaintea meciului. „Dacă veţi câştiga la Vaslui, o să vă primiţi toate restanţele!", a fost mesajul lui Iancu pentru jucători. În acest moment,  fotbaliştii au de primit salariile pe aproape două luni, suma totală ridicându-se la aproximativ 500.000 de euro.
De partea cealaltă, vasluienii nu sunt apăsaţi de griji financiare, iar patronul Adrian Porumboiu a declarat că nu e „turbat după banii din Liga Campionilor"".

Porumboiu face stadion de Liga Campionilor

Mai mult, în cazul câştigării titlului, bossul moldovenilor a afirmat că e pregătit de o investiţie uriaşă în stadion, pentru a-l aduce la standardele Ligii Campionilor. „Oamenii de aici merită acest lucru. Până în septembrie putem să aducem stadionul la nivelul cerut. Ar costa cam 9 milioane de euro. Dacă nu, vom juca la Piatra Neamţ sau pe Naţional Arena", a afirmat Porumboiu.

Pantilimon, rezervă

Accidentat la cap în partida cu FCM Târgu-Mureş, portarul Timişoarei, Costel Pantilimon, a fost înlocuit de Taborda în ultimele două meciuri. Goalkeeperul echipei naţionale a fost reţinut în lot de Duşan Uhrin pentru meciul de la Vaslui, însă, cel mai probabil , va fi doar rezervă, pentru că nu s-a antrenat decât în ultimele două zile. De partea celalată, Viorel Hizo nu se poate baza pe Gladstone şi pe Ghencev.

750 de mii de euro a investit Porumboiu în transferuri la începutul sezonului

Marius Stan: „S-au furat câteva siguranţe de la nocturnă"

După Vaslui - Timişoara, Oţelul joacă azi cu Universitatea Craiova primul meci din istorie la lumina reflectoarelor. Directorul general al Oţelului a vorbit despre starea noii nocturne din Galaţi, comentând amuzat problemele întâlnite în ridicarea ei. „S-au furat câteva siguranţe dintr-un stâlp, dar suntem la Galaţi, e normal. Oricum, ne-am luat toate măsurile de siguranţă. Altfel, să fie clar, eu nu am absolut nimic cu oraşele şi echipele cu care ne luptăm la titlu, dar oamenii care le reprezintă vorbesc prea mult despre alte formaţii. Şi pe mine mă distrează când aud că sunt avantajat", a declarat Marius Stan.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite