Final de campionat, început de aranjamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victoria Stelei la Chiajna (2-0), în care gazdele au avut cea mai slabă prestaţie de la venirea lui Reghecampf, se înscrie în seria meciurilor din acest retur asupra cărora planează semne de întrebare.

Cel mai încins final de campionat din istoria Ligii I, în care cinci echipe luptă pentru titlu, produce şi efecte secundare. În goana după puncte, formaţiile din fruntea clasamentului au lăsat în urmă şi partide a căror desfăşurare a trezit suspiciunea publicului şi a rivalelor. Ultima dintre ele, victoria Stelei la Chiajna (2-0), în care Concordia a fost umbra echipei care învingea CFR, Rapid, sau Oţelul. Lăsând la o parte elementele subiective, precum aprecierile despre evoluţiile jucătorilor, „Adevărul" scoate în evidenţă şapte semne de întrebare concrete legate de acest joc.

1 Rocha s-a „autosuspendat"

Etapa 29, Mioveni - Chiajna. Minutul 90, Concordia conducea cu 3-1, iar gazdele aveau trei eliminaţi. Nu se poate final de meci mai liniştit. Nu şi pentru Adi Rocha, omul numărul 1 din atacul Chiajnei. Brazilianul s-a certat fără rost cu un coechipier la o lovitură liberă şi a primit galben pentru comportament nesportiv! Cartonaş care i-a adus suspendarea pentru meciul următor, cu Steaua, îndeplinindu-se astfel dorinţa publică a lui Gigi Becali: „Reghecampf să joace şi cu noi cu Mihalcea, nu cu Rocha, aşa cum a făcut cu Dinamo". Cu Steaua n-a jucat Mihalcea, ci Victoraş Iacob, dar a fost cam acelaşi lucru.

2 Reghecampf, variantă din vară pentru banca Stelei

Patronul Stelei a declarat în mai multe rânduri că actualul tehnician al Chiajnei poate veni pe banca roş-albaştrilor din vară. Mai mult, după plecarea lui Ilie Stan, Reghecampf a fost una dintre variantele de înlocuire, dar Becali şi-a explicat strategia: „Nu-l iau acum pe Reghe, îl las la Chiajna să bată rivalele Stelei. Dar el va veni o dată la Steaua, nu ştiu când, dar va veni pentru că e stelist", a spus Gigi atunci.

3 Goluri din faze fixe, fără marcaj

Cele două reuşite ale Stelei, ale lui Iliev şi Martinovici, au venit după două faze fixe la care fundaşii Chiajnei au uitat să facă marcaj.

4 Trei şuturi pe poartă tot meciul în superioritate numerică

Stelistul Chipciu a fost eliminat în minutul 36, la scorul de 1-0 pentru roş-albaştri, dar oaspeţii nu s-au apropiat apoi de poarta lui Tătăruşanu, deşi jucau în superioritate numerică. Până la final s-au înregistrat trei şuturi pe poartă în contul Chiajnei, doar unul însă periculos.

5 Chiajna, trei schimbări într-o oră

În minutul 58, Reghecampf epuizase deja cele trei schimbări. Fie că a fost vorba de accidentări neprovocate sau de modificări tactice, Chiajna mai avea mai mult de jumătate de oră în care nu-şi permitea ca vreunul dintre jucătorii de pe teren să păţească ceva. Inevitabilul s-a produs însă. Roberto Iancu şi Paulinho, ambii intraţi pe gazon din postura de rezerve, au acuzat probleme. Au alergat într-un picior, au mai ieşit pe margine pentru îngrijiri medicale, iar la un moment dat, Steaua, în loc să joace în inferioritate numerică, ajunsese chiar să aibă un om în plus pe teren!

6 Cazul Roberto Iancu: intrat, accidentat, eliminat

Roberto Iancu a fost unul dintre actorii principali ai reprizei secunde. Intrat pe teren în minutul 58, în locul lui Iordache, Iancu s-a accidentat rapid. După ce a „ţopăit" puţin pe teren, a ieşit o perioadă, după care a reintrat la fix pentru a fi eliminat din cauza unui cot aplicat lui Tănase.

7 Comentatorii: „E ceva în aer"

Cei doi comentatori ai partidei de la DolceSport, Emil Grădinescu şi Cosmin Băleanu, au încercat să se concentreze pe fazele de fotbal, dar n-au putut, totuşi, să se abţină. "Este ceva în aer, aici, la Chiajna", a spus la un moment dat Grădinescu, adăugând la final: "E un meci care cu siguranţă va trezi reacţii puternice din partea rivalelor Stelei". 

"Nu pot să-mi argumentez ce s-a întâmplat, probabil cu o echipă mare, jucătorii noştri sunt timoraţi. În faţa unei echipe mai bune trebuie să-ţi scoţi pălăria.''
Mircea Minea primar Chiajna

"Doar Reghecampf poate să explice ce s-a întâmplat cu Steaua. A fost o singură echipă pe teren, a fost cea mai slabă partidă a Chiajnei din retur.''
Daniel Stanciu manager sportiv FC Vaslui

Alte meciuri suspecte

- Etapa 30  Vaslui - Gaz Metan 4-0

Oaspeţii au venit în vacanţă la Vaslui. Trei dintre cei mai buni jucători ai Mediaşului, Markovici, Todea şi Al. Muntean, au fost menajaţi inexplicabil de Pustai, iar Bawab şi Issa Ba n-au jucat, alegându-se cu o suspendare după meciul cu Oţelul, dar vor putea evolua în partida următoare, cu Rapid. Directorul general Ioan Horoba a dat o declaraţie cel puţin interesantă la finalul meciului în care echipa improvizată a ardelenilor n-a contat pe teren: „Am jucat cu cea mai bună echipă din ţară, etapa viitoare sperăm să încurcăm Rapidul!".

- Etapa 30 Petrolul - Astra 3-1

Toate golurile  gazdelor au fost marcate în urma unor faze hilare. La primul gol, Silviu Lung şi-a retras mâinile din faţa balonului. La cel de-al doilea, Oprsal s-a împiedicat penibil lăsându-l pe Boudjema să treacă spre poartă, iar Ţigănaşu a dat pe lângă minge în faţa lui Hamza. La golul trei, kenyanul Osiako a trimis mingea cu capul nestingherit din mijlocul careului. Pentru a muta atenţia în altă parte, conducerea Astrei a acuzat arbitrajul lui Cristi Balaj.

- Etapa 29 CFR Cluj - FC Braşov 1-0

Meciul a avut două faze suspecte. Prima, cea în care ardelenii au înscris singurul gol al meciului, după ce Majernik a respins caraghios cu capul direct în piciorul lui Kapetanos, iar greul a înscris fără probleme. A doua, cea în urma căreia echipa lui Andone a primit un penalty după un henţ inexplicabil în careu al lui Hadnagy. Nejenat de nimeni, braşoveanul pur şi simplu a sărit cu ambele mâini pe minge, după care s-a cerut afară accidentat. Cei doi "suspecţi" n-au mai jucat în meciul următor, iar rivalii clujenilor au luat peste picior această partidă. "Hadnagy a ieşit bine pe centrare", a spus stelistul Meme Stoica, „CFR a jucat un amical, n-am văzut în viaţa mea jucători preocupaţi să respingă cu mâna în careu", a declarat dinamovistul Bonetti. „Nu ne putem gândi la campionat când unii plonjează în careu să facă penalty", a afirmat şi rapidistul Zotta .

- Etapa 26 Chiajna - Dinamo 1-3

Primul meci în campionat al lui Dinamo cu Bonetti pe bancă, iar "câinii" veneau după o serie de şase meciuri fără victorie. Resuscitarea a venit la timp. Fundaşul central al Chiajnei, Aleksandar Petrovici, a fost protagonistul meciului. A comis un penalty fără logică, făcând un fault inutil la Alexe, iar apoi, în minutele de prelungire, când echipa sa tocmai redusese din diferenţă şi căuta egalarea, a liniştit spiritele cu un autogol hilar. Nejenat de nimeni în careu, sârbul a trimis plasat la colţul lung al propriei porţi după o centrare a unui dinamovist, execuţie demnă de un atacant veritabil.

- Etapa 23 CFR Cluj - Oţelul 2-0

După ce câştigaseră în tur cu 4-0 la Galaţi, alt meci asupra căruia planaseră acuzaţii, clujenii s-au impus fără probleme şi în retur. Oţelul n-a tras nici măcar un şut pe poarta gazdelor, care au "zburdat" pe teren. Primul gol a fost marcat din lovitură liberă, de Gabi Mureşan, dar zidul gălăţean s-a rupt chiar înainte ca mijlocaşul gazdelor să tragă, iar mingea, care a trecut prin acea breşă, s-a oprit în poartă. Iar la golul doi, acelaşi Mureşan a beneficiat de o pasă perfectă de la Ljubinkovici şi a înscris fără probleme din afara careului. "Un zid trebuia să fie la Oradea, altul la Cluj. S-a desfăcut precum Oituzul", a ironizat după meci Adrian Porumboiu modul în care s-au apărat gălăţenii la acea lovitură liberă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite