„Fiara“ suferă, dar rămâne în viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ameninţat cu demiterea de către Gigi Becali, Marius Lăcătuş a reuşit să obţină cele trei puncte la Craiova, după un meci slab făcut de echipa sa. Iarna n-a părăsit încă România aşa că „primăvara“ Ligii I i-a găsit pe olteni şi pe stelişti zgribuliţi la minus 10 grade pe un „Ion Oblemenco“ pe jumătate părăsit.

„Fiarele" lui Lăcătuş nici n-au apucat să se obişnuiască cu gerul de afară, că oltenii le-au urcat temperatura peste limitele normalului. Pauza competiţională n-a schimbat prea multe în jocul fără orizont al Stelei, fotbaliştii părând în continuare la fel de derutaţi, chiar dacă între timp, în formaţia de start, au apărut şi nume noi.

Fraţii Costea au dat de pământ în prima repriză cu defensiva trupei din Ghencea, în ciuda faptului că acest compartiment este văzut drept cel mai puternic al echipei, iar marea promisiune Gardoş a îngheţat ieri pe banca de rezerve.

Mai întâi Florin a irosit o şansă uriaşă din poziţie de unu la unu cu Tătăruşanu (4). Tot el, un sfert de oră mai târziu, a semiluftat din 10 metri, după ce Mihai a făcut o cursă senzaţională, de aproape 70 de metri, lăsându-i în urmă umiliţi pe Nicoliţă şi Brandan. Şi „mezinul" putea marca, în minutul 30, însă s-a grăbit şi a tras din întoarcere peste poartă.

Steaua a însemnat în primul mitan multă gâfâială, alergat fără minge şi pase fără orizont. Sclipiri? Bilaşco, în minutul 31, când a reuşit să marcheze, după ce mingea i-a revenit cu noroc din bară, tot el trimiţând bine cu capul la o centrare a lui Marinescu. Plus Dică.  Invizibil până spre finalul părţii întâi, atacantul s-a trezit cu un balon în poziţie ideală în careu, dar, crezându-se în ofsaid, a tras din întoarcere cu stângul alături.

Craiova, fără idei, Steaua, fără vlagă

Nici partea secundă n-a fost una a sclipirilor. Steaua a continuat să semene cu o bicicletă al cărei lanţ e sărit, roş-albaştrii pedalând minute bune în gol. Asta mai ales că Dică, Marinescu sau Tănase, oameni de la care se aşteaptă să construiască, şi-au petrecut majoritatea timpului lamentându-se în privinţa nereuşitelor.

Cum Florin şi Mihai Costea au dat şi ei semne de oboseală, partida a devenit aproape la fel de plictisitoare ca o emisiune de teleshopping. Astfel, meciul a curs către un 1-0 banal, Lăcătuş câştigând cele trei puncte, care îi mai aduc puţin răgaz pe banca Stelei.

"Nu sunt foarte mulţumit de joc. Mie îmi place să ne distrăm cu adversarul, nu aşa. Vom vedea în următoarele meciuri. "
Gigi Becali
patron Steaua

"A fost un joc grozav, în condiţiile date. Mi-au plăcut Brandan şi Nicoliţă de la Steaua, plus Ologu şi Prepeliţă de la Craiova."
Dumitru Dragomir
preşedinte LPF

0-1

Craiova: Lung jr - Dănănae, Zoro, D.Lopes, W.Lopez - Prepeliţă, D.Stoica, Ologu (Gângioveanu 68) - M.Costea, Subotic, F.Costea.

Antrenor: Nicolo Napoli

Steaua: Tătăruşanu - Bonfim, Galamaz, Geraldo, Brandan - Nicoliţă, Ricardo, Marinescu (Bicfalvi 71), Tănase (Burdujan 75)- Dică (Surdu 84), Bilaşco.

Antrenor: Marius Lăcătuş

Gol: Bilaşco 31

Stadion „Ion Oblemenco": 10.000

Arbitru: Cristian Balaj

Achiziţiile, sub lupă

Univ. Craiova

Zoro - Un mare câştig pentru „Ştiinţa". E foarte sigur pe el, se vede de la o poştă că are în palmares aproape 200 de meciuri jucate în fotbalul italian. Se simte că e deja unul dintre liderii echipei, alături de Dorel Stoica şi de Florin Costea.

Walter Lopez - Destul de bun în faza defensivă, nu se dă în lături să intre la limita regulamentului. N-a contat însă deloc în atac.

Subotici - Lent şi neinspirat. Atacantul venit de la Grosseto Calcio e mult mai slab decât erau Dina sau Alex Piţurcă.

Steaua

Nicolae Dică - A avut câteva sclipiri, dar şi destule momente în care a dispărut pur şi simplu din joc.

Burdujan - Fotbalistul s-a întâlnit rar cu mingea şi s-a remarcat doar printr-o pasă la adversar.

Lăcă l-a sfidat pe Gigi!

Surdu (al treilea din stânga) şi Gardoş (ultimul) au privit, la început, meciul de pe banca de rezerve



„Fiara" i-a lăsat pe banca de rezerve pe Romică Surdu şi pe Florin Gardoş, doi fotbalişti despre care Gigi Becali spunea că trebuie să fie titulari în această primăvară.

„Dacă văd că Lăcătuş nu-l bagă pe Gardoş, normal că mă implic şi îi zic că Gardoş trebuie sa fie în teren. Eu nu-l văd pe Bilaşco în echipă, îl vreau pe Surdu. Bilaşco nici nu aleargă, nu se demarcă", decretase Gigi Becali la finalul stagiilor de pregătire din Antalya.

Cu toate acestea, Marius Lăcătuş nu s-a sinchisit să-i facă pe plac patronului său în primul meci din această primăvară. „Fiara" a început partida cu un cuplu de fundaşi centrali alcătuit din veteranii Galamaz şi Geraldo, dar nu i-a făcut loc lui Gardoş nici ca închizător, tehnicianul preferându-l în schimb pe Ricardo. De asemenea, Lăcătuş l-a preferat pe Bilaşco în avanposturi, trimiţând totodată în tribune alţi doi fotbalişti foarte apreciaţi de către patron: Martinovici şi Răduţ.

Aduce alt „cioban la oi"?

Patronul Stelei a ţinut să-i transmită antrenorului său un mesaj inedit, sub forma unei parabole, cu numai câteva minute înaintea fluierului de start. „Dacă eu îţi dau ţie terenul unde creşte iarba cea mai grasă, cele mai bune ori şi tu îmi aduci, de la cele 300 de oi, numai 5 kg de brânză pe cap de oaie, atunci la revedere, alt cioban", a spus Gigi Becali.

"Îl vedeam atacant pe Surdu în locul lui Bilaşco. Daca Marius aşa ştie el...S-ar putea însă să mă bag şi o să-i vreau şi pe Răduţ şi pe Gardoş în teren."
Gigi Becali
patron Steaua

10.000 de fani la -10 grade

image

Oltenii şi-au susţinut echipa  Foto: Răzvan Păsărică



După conflictul dintre Piţurcă şi Mititelu, suporterii au ameninţat că nu vor mai susţine echipa. Totuşi, circa 10.000 de suporteri olteni au încălzit aseară atmosfera pe arena „Ion Oblemenco", deşi la ora jocului mercurul termometrelor arăta -10 grade Celsius.

De partea cealaltă, deşi reprezentanţii galeriei roş-albastre au anunţat că vor avea 500 de susţinători în Bănie, doar 20 de fani ai Stelei au ajuns în cele din urmă la stadion. În prima repriză, fanii Universităţii s-au amuzat aruncând cu bulgări de zăpadă în fotbaliştii Stelei, sud-americanii Bonfim şi Brandan fiind ţintele lor preferate. După golul lui Bilaşco, stadionul a rămas câteva momente într-o linişte deplină, în timp ce Lăcătuş, Meme Stoica şi ceilalţi membri ai staff-ului Stelei încropiseră o sârbă lângă banca de rezerve!

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite