Alex Ferguson: "Trebuie să câştigăm pentru a nu mai fi sub presiune"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Ferguson foto: Marian Iliescu
Alex Ferguson foto: Marian Iliescu

Antrenorul echipei Manchester United, Alex Ferguson, a declarat că elevii săi trebuie să câştige meciul cu Oţelul Galaţi, din etapa a III-a a grupei C a Ligii campionilor, pentru a nu mai fi sub presiune.

"Toate meciurile sunt importante şi cele din campionat, şi cele din Liga Campionilor. Meciul de mâine (n.r. - marţi) cu Oţelul este la fel de important ca cel pe care l-am avut sâmbătă (n.r. - 1-1 cu Liverpool în campionat). Suntem dezamăgiţi că avem doar două puncte, dar Basel a făcut un meci foarte bun împotriva noastră, iar mâine va fi o partidă foarte importantă pentru noi. Am urmărit jocul Oţelului cu Benfica, are un sistem des folosit în Europa. Cu Benfica, la sfârşitul meciului, puteau obţine chiar un egal dacă nu era portarul. Ştim ce avem de făcut în această partidă şi este foarte important să o câştigăm pentru a nu mai fi sub presiune. Avem timp de refacere până la meciul din campionat, aşa că trebuie să ne concentrăm pentru partida de mâine", a spus Ferguson.

Întrebat dacă şi-a dorit vreodată un jucător român la Manchester United, Ferguson a răspuns: "Da, dar trebuie să-mi amintesc numele lui. Nu a fost Hagi, a fost un atacant înainte de el. Am uitat acum cum îl cheamă. România are jucători fantastici, a produs jucători foarte buni de-alungul timpului".

Întrebat ce sfătuieşte un conducător de club care schimbă des antrenorii, referirea fiind la finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, managerul lui Manchester United a spus: "Îl sfătuiesc să fie răbdător. Nu e însă singurul care gândeşte aşa şi nici nu cred că e cel mai rău dintre ei".

Alex Ferguson a comentat neconvocarea lui Rio Ferdinand pentru meciul cu Oţelul şi suspendarea de trei etape primită de Wayne Rooney la echipa naţională: "Rio a jucat foarte bine sâmbătă. Am simţit că a jucat foarte mult în ultimul timp şi am decis să-l odihnesc pentru acest meci. Când s-a întors de la naţională, Rooney a făcut un meci foarte bun în campionat şi cred că va juca bine şi mâine. A fost afectat de decizie, pentru că a realizat că va pierde meciuri importante. Este însă un jucător puternic".

Mijlocaşul sud-coorean Park Ji-Sung a afirmat că singurul obiectiv în meciul cu Oţelul este victoria. "Am văzut jocurile Oţelului cu Basel şi Benfica. Nu-i subestimăm pe cei de la Oţelul, dar trebuie să câştigăm această partidă. Acesta este singurul nostru obiectiv. Rooney este un jucător cu experienţă şi ştie ce are de făcut, nu are nevoie de sfaturile noastre", a precizat Park.

1

Translatorul angajat de clubul Oţelul Galaţi pentru a asigura traducerea declaraţiilor oficialilor englezi a fost pus în dificulate de multe ori în timpul conferinţei de presă, spre amuzamentul lui Alex Ferguson şi a celor prezenţi în sală. Antrenorul l-a ajutat de câteva ori repetându-i răspunsul pe care l-a dat sau chiar întrebarea reporterilor englezi.

Manchester United a efectuat antrenamentul oficial de pe Arena Naţională pe o ploaie măruntă.

Partida Oţelul Galaţi - Manchester United, din etapa a III-a a grupei C a Ligii Campionilor, va avea loc marţi, de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite