Favoriţi la locul trei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rada (dreapta) e la a doua campanie în Ligă cu CFR
Rada (dreapta) e la a doua campanie în Ligă cu CFR

CFR Cluj a luat o opţiune serioasă la calificarea în primăvara europeană a Ligii Europa după victoria de la Braga, principala contracandidată la această poziţie.

Succesul de la Braga cu 2-0 reprezintă mai mult decât trei puncte în grupă şi milionul de euro intrat în contul clubului. E o victorie în deplasare, la două goluri diferenţă, în faţa principalei contracandidate la ocuparea locului trei în grupă, poziţie care asigură calificarea în „16"-mile Ligii Europa. Cum primul criteriu de departajare în cazul egalităţii de puncte este rezultatul din meciul direct, CFR a luat deja un avantaj serios în faţa portughezilor.

Steaua şi Urziceni au mai terminat pe trei

Din sezonul 1999/2000, de când UEFA a introdus acest sistem, care asigură continuitatea în cea de-a doua competiţie europeană, doar două echipe româneşti au profitat de el. Prima a fost Steaua lui Olăroiu, în 2006/07, când a terminat în faţa lui Dinamo Kiev, iar a doua a fost Unirea Urziceni a lui Dan Petrescu, în 2009/10, când a depăşit pe Glasgow Rangers în grupe. Steaua a mai terminat de două ori pe locul trei, la mijlocul anilor '90, dar pe atunci continuau în cupele europene doar primele două clasate.

Paszkany şi-a făcut calculele la calificare

Nicio formaţie românească nu a reuşit însă să treacă în primăvara Ligii Campionilor, singura care a fost aproape fiind Unirea Urziceni, care a jucat cu calificarea pe masă în ultimul meci al grupei, când avea nevoie de un egal la Stuttgart, dar a pierdut cu 1-3. De atunci datează şi recordul de puncte al unei echipe din Liga 1, opt. Pe care CFR va încerca să-l doboare în acest an.

„Manchester United e din altă galaxie, dar asta nu înseamnă că nu pot fi citiţi. Ar fi minunat să luăm un punct cu Manchester, dar după victoria de la Braga mă gândesc chiar la o victorie cu United. Patru puncte de la Braga, două de la Galatasaray şi unul de la Manchester ne garantează locul 3", a declarat patronul clujenilor, Arpad Paszkany, care şi-a făcut deja calculele la calificare. Şi la bani.

Au deja asiguraţi 23,6 milioane de euroCFR are deja asiguraţi 23,6 milioane de euro, sumă care poate creşte cu fiecare egal sau victorie. Iar o calificare în optimile Ligii ar mai aduce 3,5 milioane de euro în cont, în timp ce una în „16"-mile Ligii Europa ar plusa cu doar 200.000 de euro. 

INFO
INFO
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite