Fanii dinamovişti au făcut un bilanţ al turului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Siteul www.dinamomania.ro a prezentat punctele pozitive ale "câinilor" în aceast tur de campionat.

"E mai usor sa faci rau decat bine, dupa cum e mai usor sa vorbesti de rau decat de bine. De aici plecand, avem de constatat faptul ca, despre Dinamo, s-a vorbit si am vorbit în ultimul timp mai mult de rău decât de bine. Asta însă, nu înseamnă că realitatea s-ar putea prezenta diferit şi că la FC Dinamo lucrurile nu ar merge mai mult rău decât bine. Nu! La Dinamo chiar e de rău!

Există însă şi câteva „pete” senine în tot acest alb-roşu neguros… şi la cum merg lucrurile, într-adevăr, uneori te şi miri că mai există şi lucruri bine făcute la Dinamo…

Aşa venind vorba, ar fi de remarcat în primul rând, apariţia ziarului gratuit „Dinamo în Ring”, editat pentru fiecare meci pe care FC Dinamo îl dispută pe teren propriu. Primul număr al publicaţiei a apărut cu ocazia derbyului, iar la meciul cu Astra, cei prezenţi în tribună au putut intra în posesia ediţiei cu numărul 6.

Punerea în practică a proiectului se face printr-un barter între FC Dinamo şi cei de la Ring (deci cine zice că Negoiţă nu se implică în vreun fel la Dinamo, ar exagera…). S-a găsit de fapt o cale mult mai accesibilă de promovare a clubului de fotbal şi implicit a sponsorilor echipei. Este un proiect din care toată lumea are de câştigat, mai ales în condiţiile în care la Dinamo nu exista un program de meci şi nici revista „O voce din PCH” nu se mai edita. Bine, are şi cine pierde, ţinând cont că de acum încolo vom avea mai puţine motive să punem mâna pe ediţiile gratuite ale ziarelor de sport, împărţite înaintea unor meciuri importante ale lui Dinamo.

 În al doilea rând, este de apreciat poziţia mai hotărâtă pe care în ultimul timp clubul a adoptat-o în privinţa diverselor acuzaţii şi zvonuri ce implică FC Dinamo. Reacţiile oficiale şi sesizările la comisii sau chiar în instanţă, sunt o practică nouă, care sperăm să devină cât mai curând, metoda firească folosită de FC Dinamo în asemenea situaţii.

Există mai multe aspecte în acest sens. Pe lângă reacţiile la adresa presei şi reacţiile la adresa altor cluburi, este de apreciat şi neimplicarea în polemici de genul celor care s-ar fi putut isca la excluderea din lot a lui N’Doye sau la despărţirea de Garat. Indiferent dacă Pablo avea sau nu dreptate în ceea ce declarase, poziţia clubului – care a publicat un discret „mulţumim” – a fost, cel puţin la capitolul reacţii, una profesionista.

 

Ştirile privind activitatea centrului de copii şi juniori, pe care siteul clubului le publică sistematic în ultimele luni sunt şi ele un motiv de bucurie. La FC Dinamo, promovarea juniorilor este o condiţie a supravieţuirii acestora. Încă n-am uitat tentativa de dizolvare a CCJ. De aceea, mediatizarea grupelor centrului va fi mereu o ştire mai mult decât binevenită pe fcdinamo.ro

Tot legat de juniori, în ultimii ani s-a instaurat o frumoasă tradiţie. Moş Crăciun a venit la FC Dinamo an de an pentru tinerii dinamovişti, ajutat de componenţii echipei de seniori. Este o acţiune de imagine ce nu trebuie considerată un moft, ci o condiţie a profesionalismului, în caz că cineva doreşte cu adevărat ca la Dinamo să se tindă spre aşa ceva.

 

Sigur, sunt puţine bile albe pe masă, dar poate mai sunt şi altele. Are cineva tăria să vorbească acum despre picăturile coagulate pe fundul paharului dinamovist, care în rest e gol?

Înainte de a trage linie şi a socoti toate rateurile, piedicile şi eşecurile, trebuie să avem tăria de a face abstracţie de ele. Le-am abordat fără succes ca probleme rezolvabile, până când am renunţat cu totul să le mai abordăm. Pentru a ne dovedi capacitatea de a vedea dincolo de actuala degringoladă, trebuie să scoatem mai întâi în faţă aspectele pozitive, care oricum nu sunt multe şi abia apoi, confruntându-le cu deficitul, să tragem argumentat concluzia corespunzătoare", se arată pe siteul suporterilor dinamovişti.




Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite