Fanii Petrolului au reacţionat împotriva huliganului de la Ploieşti: "A fost cea mai mare umilinţă!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Enache (stânga), cu câteva minute înainte de a intra pe teren
Dragoş Enache (stânga), cu câteva minute înainte de a intra pe teren

Suporterii petrolişti au luat atitudinea împotriva lui Dragoş Enache, huliganul care l-a lovit pe George Galamaz în timpul partidei Petrolul - Steaua de duminică seară.

"Adevărul" vă redă integral comunicatul Asociaţiei Suporterilor "Petrolul e al nostru":

"Infrangerea cu Dinamo (1-5) parea a fi cea mai mare umilinta indurata in ultimii ani de catre orice infocat de galben si albastru. Totusi, seara aceea apasatoare a putut fi, fianlmente, depasita, in amintirea fiecarui suporter sau apropiat de Petrolul reusind sa biruiasca momentele de neegalat ale ianugurarii, precum si spectacolul deosebit al galeriei, care a oferit un show total, indulcind amarul celor intamplate. Din pacate, acel moment avea sa se dovedeasca doar o seara nereusita a fotbalistilor petrolisti! Cea mai mare umilinta pentru un fan adevarat s-a produs la meciul cu Steaua, la finele caruia toata tara s-a grabit sa stigmatizeze nu doar suporterii Petrolului, ci pe toti ploiestenii! Evenimentele provocate de cativa descreierati aveau sa produca marea umilinta a ultimilor ani, una ce cu greu va mai putea fi egalata, dar mai ales depasita, din punct de vedere psihic, de catre orice suporter! Sa fi nevoit sa lasi capul in jos pentru faptele unor nepasatori, sa fi stigmatizat de-a valma de catre cunoscuti, familie, vecini, prieteni, opinia publica, pentru atitudinea necontrolata a unor oameni inconstienti este umilinta suprema! O tara intreaga si poate nu numai arata cu degetul ceea ce se intampla la Petrolul si din pacate orice justificare pare nu doar tardiva, ci mai degraba mai adancitoare a esecului suferit! Asta pentru ca duminica seara, Petrolul nu a pierdut la capatul a nouazeci de minute, dar a pierdut din credibilitate in fata sponsorilor, abonatilor si a suporterilor de buna credinta! In acest moment, dincolo de durerea pe care o simte orice fan intreg la minte, clubul favorit incearca sa depaseasca un moment sensibil, pentru ca nu putini au simtit colapsul aproape! Iata ca gestul necugetat al unor dementi are ca efect nu doar o piedica financiara importanta pentru continuarea acestui proiect, ci si indepartarea mai multor posibili finantatori care se aflau in negocieri pentru a investi la Ploiesti. In afara de nenorocirea asta, nu poti sa nu te gandesti la abonati, la televiziuni, la contractele de sponsorizare in derulare, la vanzarile magazinului de prezentare, la tot ceea ce s-a construit pana acum, dar in primul rand la imaginea sifonata si la cat de atractiv mai este Petrolul pentru orice potential investitor!

In aceasta perioada neagra, nu ne ramane decat sa strangem randurile si sa speram ca cei care raspund de destinele echipei mult iubite vor reusi sa iasa din acest impas. In atare conditii, nu ne ramane decat sa speram ca, de aceasta data, legea ii va atinge dur pe cei care au fost partasi la nenorocirea de duminica seara, elemente de care Asociatia Suporterilor "Petrolul e al nostru" se dezice total. Nu am uitat nici de instigatorii din presa, al caror rau provocat este cel putin egal cu cel al faptasilor, in momentul in care sute de mii de oameni citesc pe site-uri sau bloguri informatii trunchiate intentionat, neverificate si care nu au nici cea mai mica legatura cu realitatea! Aceste specimene sigur ne-au biruit, pentru ca niciodata nu va exista condamnare pentru faptele lor marsave! Totodata, luand in calcul doar rivalitatea sportiva, este imperios necesar sa adresam scuzele noastre fotbalistilor George Galamaz si Ciprian Tatarusanu, dar si stelistilor prezenti in stadion, fie ei oficiali sau fani, pentru faptul ca aseara pentru o ora si un pic au simtit pe pielea lor ce inseamna sa faci cunostiinta cu un...climat de insecuritate! In afara lor, intregii tari si tuturor petrolistilor care aseara s-au simtit umiliti, care au fost nevoiti sa lase capul in jos fara voia lor! Ne intrebam ce-o mai spune Ilie Oana de acolo, de sus, ce-or spune fostele glorii, ce-o spune marele Mircea Dridea, el insusi membru al asociatiei noastre?! Sa dea Dumnezeu ca Petrolul sa aiba puterea de a merge mai departe, iar noi sa putem ridica intr-o zi capul din pamant si sa putem trambita din nou ca "sunt mandru ca sunt petrolist"!

Adrian Octavian Preda,
presedinte al Asociatiei Suporterilor «Petrolul e al nostru»".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite