Faliment în poartă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Câinii“ au ratat calificarea în play-off-ul Ligii Europa şi din cauză că n-au avut un portar valoros. Conducătorii au greşit strategia de transferuri pentru acest post-cheie din echipă. Curcă a greşit în aproape toate partidele din acest sezon, Naumovski n-a avut drept de joc în cupele europene, Bălgrădean e prea tânăr, iar Dolha nu s-a refăcut fizic.

Erorile de management ale conducerii din „Ştefan cel Mare" s-au văzut mai rapid decât i-ar fi plăcut lui Ioan Andone. Dinamo a „scârţâit" în poartă încă din amicalele verii, „câinii" au conştientizat asta, dar nu au acţionat tocmai în consecinţă. Transferurile s-au făcut fără cap şi în grabă.

Practic, de la accidentarea lui Bogdan Lobonţ, din primăvara lui 2009, roş-albiii şi-au căutat un goalkeeper de încredere, însă au eşuat de fiecare dată. Dolha a părut, la un moment dat, a fi portarul mult visat, dar şi el a gafat impardonabil, ajungând chiar persona non-grata.
Dacă în campionatul trecut dinamoviştii au mai „scăldat-o" cu Matache, Dolha şi Curcă, în cupele europene gafele oamenilor dintre buturi i-au „curăţat" pe „câini".

În acest sezon, George Curcă a fost titular în toate partidele. Jucătorul transferat de la Farul a debutat în cupele europene (nu am luat în calcul Intertoto) abia la 29 de ani, în meciul cu Olimpia Bălţi.

Curcă, trimis de Andone la echipa a doua

De ce a fost preferat Curcă în detrimentul lui Naumovski, proaspăt transferat? Pentru că macedoneanul n-a avut drept de joc pentru Dinamo în tururile preliminare ale Ligii Europa, deoarece a apucat să evolueze în aceeaşi competiţie pentru Rabotnicki, în primul tur preliminar. O altă gafă a conducerii! Iar consecinţele s-au văzut pe teren.

Andone a fost nevoit să joace cu George Curcă, un portar care n-a dat deloc încredere defensivei. De exemplu, în meciul cu Sportul, toate şuturile pe poartă ale „studenţilor" au însemnat şi goluri. La Split, ex-constănţeanul a luat un gol pe colţul scurt, la altul s-a bâlbâit, iar la al treilea a fost simplu spectator.

Pe banca de rezerve nu era decât Cristi Bălgrădean (22 de ani), şi el venit în vară de la UTA. Clar, nu putea fi o soluţie viabilă. Dolha a ieşit din discuţie, pentru că nu s-a refăcut complet în urma operaţiei la umăr.
Antrenorul roş-albilor a decis aseară să-l pedepsească pe Curcă. Portarul a fost trimis la echipa a doua pe o perioadă nedeterminată.

Ioan Andone  antrenor dinamo: „Andrei Cristea nu m-a convins cu Sportul"

„Adevărul": Toată lumea a sărit cu gura pe Curcă. Îl consideraţi vinovat?

Ioan Andone: Eu cred că a greşit la primul gol. Voi efectua schimbări în echipă, probabil şi postul de portar este vizat.

Andrei Cristea de ce nu a jucat din primul minut?

Pentru că a jucat slab cu Sportul, nu mi-a plăcut, şi l-am scos din echipă. Am jucat cu Marius Niculae, deoarece aveam nevoie de un „vârf" puternic.

Aţi spus, după meci, că v-aţi gândit să renunţaţi. De ce?

Când vezi că iei trei goluri în jumătate de oră te gândeşti ce dracu' se întâmplă. Normal că, în astfel de momente, îţi trec prin cap tot felul de gânduri.

Care este obiectivul, de acum înainte?

Să luăm campionatul, ăsta a fost mereu obiectivul numărul unu, nu altceva, deşi şefii nu-mi cer asta din primul an.

Conducerea v-a reproşat ceva?

Nu. Cristi Borcea a fost şi el la Split, dar nu mi-a imputat nimic după terminarea partidei. Vă daţi seama că nici lui nu-i convine.

Niculae, băgat cu forţa în echipă?

Surse apropiate clubului susţin că Marius Niculae a fost titular la Split, în dezastrul cu Hajduk (0-3), la insistenţele conducătorilor dinamovişti şi ale lui Giovani Becali.

Aceştia încearcă cu insistenţă vânzarea lui „Săgeată", iar partida din Croaţia a fost un prilej bun pentru ochii impresarilor. Niculae se află în vizorul turcilor de la Karabukspor, echipa lui Cernat.

Cum s-a schimbat situaţia portarilor

Nume        vechiul statut    noul statut

George Curcă    titular    rezervă

Kristijan Naumvoski    la echipa secundă    titular echipa mare

Cristi Bălgrădean    rezervă    la echipa secundă

Emilian Dolha    nerefăcut    a reluat pregătirile

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite