Fabregas a dat un gol cu piciorul rupt!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabregas a terminat meciul pe teren chiar dacă durerile erau insuportabile
Fabregas a terminat meciul pe teren chiar dacă durerile erau insuportabile

Catalanul Fabregas a marcat din penalty contra Barcelonei deşi avea fracturat osul peroneu. „Super Cesc!“ şi „Eroul lui Arsenal!“ au fost titlurile folosite de ziarele britanice pentru a ilustra scena dramatică a golului de 2-2 marcat de Fabregas, în Arsenal – Barcelona.

Încă de la tragerea la sorţi a sferturilor de finală din Liga Campionilor, „dubla" dintre Arsenal Londra  şi FC Barcelona era privită ca o confruntare dintre catalani şi "fiul risipitor" Cesc Fabregas, crescut pe Camp Nou şi "ademenit" de Arsene Wenger la Arsenal la vârsta de 16 ani.

Aşadar, pentru mijlocaşul spaniol urmau cele mai importante două partide din carieră, deşi destinul i-a pus o primă piedică. Fabregas s-a ales cu o accidentare suferită în ultima etapă din Anglia, la Birmingham. Fabregas a strâns însă din dinţi şi a intrat pe teren „lovit", fără să ştie ce avea să urmeze.

Fractură de peroneu

Mai întâi arbitrul i-a „furat" şansa de a juca în retur, cu un „galben" echivalent cu suspendarea. Apoi, când mai erau cinci minute de joc, la scorul de 1-2, a fost faultat în careu de Puyol. „În acel moment am simţit că s-a rupt ceva!", a spus Fabregas după meci.

Dar cine a bătut penaltyul care avea să stabilească scorul final? Acelaşi Fabregas. „Am lovit cu putere, am vrut să alerg după minge, însă nu mai puteam merge!", a mărtirisit catalanul, realizând faptul că marcase împotriva „dragostei din copilărie" într-un moment în care avea osul peroneu fracturat. „A fost un meci senzaţional, pe care mi-l voi aminti toată viaţa", a mai spus Fabregas.

El este în pericol să rateze tot restul sezonului, dar nu şi Mondialul. Mijlocaşul Barcelonei a aflat ieri că va lipsi de pe teren şase săptămâni.

"Am lovit cu putere, am vrut să alerg după minge, însă nu mai puteam merge!"
Cesc Fabregas
mijlocaş FC Barcelona

Liga Campionilor/Sferturi

Bayern - Manchester United 2-1
Ribery 77, Olic 90 / Rooney 2

Lyon - Bordeaux 3-1
Lisandro 10, 77, Bastos 32 / Chamakh 14

Returul are loc pe 7 aprilie

Arsenal - Barcelona 2-2
Walcott 69, Fabregas 85 (pen) / Ibrahimovici 46, 59

Inter - ŢSKA Moscova 1-0
Milito 65

Returul are loc la 6 aprilie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite