FIFA analizează posibilitatea creşterii numărului de arbitri la meciurile CM 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal, Joseph Blatter, a anunţat că forul pe care îl conduce va analiza posibilitatea creşterii numărului de arbitri care vor fi prezenţi pe teren la meciurile din cadrul turneului final al Cupei Mondiale 2010, informează Associated Press, recepţionată de Agerpres.

Conducătorul FIFA a precizat că henţul intenţionat comis de Thierry Henry la meciul de baraj Franţa-Irlanda (1-1), care a dus la calificarea francezilor, a demonstrat că arbitrii au nevoie de ajutor suplimentar pe gazon.

Blatter s-a referit la acest subiect, luni, în cadrul conferinţei Soccerex care are loc la Johannesburg, în Africa de Sud.

Comitetul executiv al FIFA urmează să aibă o reuniune de urgenţă miercuri, în oraşul sud-african Cape Town, cu două zile înaintea tragerii la sorţi a grupelor CM 2010, în cursul căreia va fi analizată recomandarea de a se mări numărului de arbitri la turneul final de anul viitor.

Dacă va fi acceptată, propunerea urmează să fie prezentată spre aprobare membrilor Internaţional Board, forul care răspunde de regulamentul jocului de fotbal, în luna martie la Zurich (Elveţia).

În cursul actualei ediţii a competiţiei Europa League a fost introdus, în mod experimental, arbitrajul cu doi asistenţi suplimentari, plasaţi în spatele porţilor, aşa cum se doreşte şi la partidele CM 2010, în cazul în care propunrea FIFA va fi aprobată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite