FC Vaslui intră pe harta Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moldovenii află azi primul adversar din drumul către grupele Ligii. Tot astăzi, Dinamo şi Gaz Metan vor şti cu cine joacă în Liga Europa. Doar Dinamo va beneficia de statutul de cap de serie, vasluienii şi medieşenii aşteptându-se la rivali dificili la tragerea la sorţi programată începând cu ora 13.00.

Cronologic, înainte ca Oţelul Galaţi să debuteze în grupele Ligii Campionilor, prima echipă din Moldova care va lua contact cu elita europeană este FC Vaslui. Multinaţionala finanţată de Adrian Porumboiu a profitat de colapsul Timişoarei lui Marian Iancu şi iat-o în urnele celei mai importante competiţii intercluburi.

„Avem echipă bună"

Astăzi, la Nyon, echipa lui Hizo îşi va „alege" adversara din turul 3 preliminar dintr-o ofertă redusă, de numai cinci nume: Benfica, Dinamo Kiev, Panathinaikos, Twente Enschede sau Standard Liege. Ultimele două formaţii par să fie cele mai abordabile variante, chiar dacă olandezii din Enschede au progresat enorm în ultimii ani. „Avem echipă bună, dar la nivelul ăsta se joacă altceva", a recunoscut finanţatorul Adrian Porumboiu privind şi pe lista formaţiile calificate direct în play‑offul competiţiei (Bayern, Arsenal, Lyon, Villarreal şi Udinese). În aceste condiţii, simpla calificare în ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor, care oferă şi garanţia accesului în grupele Ligii Europa, ar fi un succes major pentru trupa lui Hizo.

„Sperietoarea" Hajduk Split

Pentru Dinamo, cap de serie în turul 3 preliminar al Ligii Europa, ar fi ghinion să pice împotriva lui Hajduk Split. „Câinii" au coşmaruri cu echipa croată după eliminarea suferită anul trecut în aceeaşi fază a competiţiei (3-1 acasă şi 0-3 la Split). În schimb, pentru Gaz Metan, aventura continuă. Deşi medieşenii au jucat abia aseară prima manşă din turul 2 cu finlandezii de la Kuopio, UEFA îi va introduce din nou în urne pentru o posibilă confruntare în turul 3 cu Atletico Madrid sau Fulham, nimeni altele decât finalistele din urmă cu două ediţii. 

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite