FC Silvania îl somează pe Becali să plătească indemnizaţia lui Gardoş!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Gardoş
Florin Gardoş

Gruparea de sub Măgură solicită de la gruparea din Ghencea o sumă de bani, în schimbul transferului lui Florin Gardoş, care a plecat în fotbalul mare de la Someşul Satu Mare, informează Sportul Sălăjean.

După cum bine ştiţi, problemele Silvaniei au apărut încă de la ultima etapă a turului, când echipa nu a fost programată, pentru o datorie de 25.000 de euro, pe care Someşul Satu Mare o avea către Gloria Bistriţa, în contul transferului lui Cosmin Sălăgean la Oţelul Galaţi. Ei bine, iată că a sosit momentul în care şi FC Silvania vrea să beneficieze de pe urma grupării sătmărene, al cărei loc în Liga a III-a l-a cumpărat în urmă cu trei ani, la pachet cu majoritatea jucătorilor. Printre ei nu s-a aflat Florin Gardoş, cel care tocmai fusese transferat la Concordia Chaijna. După doi ani petrecuţi la gruparea ilfoveană, Gardoş a fost transferat la Steaua Bucureşti, în vara trecută. În această iarnă, gruparea din Ghencea s-a văzut nevoită să plătească suma de 130.000 de euro, deşi s-a vehiculat chiar suma de 200.000 euro, pentru transferul definitiv al talentatului fundaş.

Ei bine, de aici ar putea veni şi bucuria Silvaniei, iar explicaţia ne-o dă chiar preşedintele grupării şimleuane. "Conform regulamentului, Steaua trebuie să plătească o îndemnizaţie de solidaritate către clubul care a format jucătorul, în valoare de 5% din suma transferului. Cum suma transferului se ridică la 200.000 de euro, FC Silvania, ca urmaşa Someşului Satu Mare, trebuie să primească 10.000 de euro. De aici, şi Concordia primeşte 2.000, pentru că Gardoş a evoluat doi ani şi la Chiajna. Restul de 8.000 trebuie să intre în conturile noastre", a explicat Gurzău. Între timp, au început deja discuţiile pe această temă, iar unele voci afirmă că suma ar fi alta, mult mai mare, iar cei 130.000 de euro ar reprezenta doar ultima tranşă din transferul tânărului jucător la Steaua. "Noi am solicitat Stelei o situaţie contabilă privind suma plătită pentru Gardoş, ca să vedem cât ne revine nouă de acolo. Dacă nu primim răspuns, ne vom adresa comisiilor abilitate pentru rezolvarea cazului", a precizat preşedintele Silvaniei.

Chiar în cursul zilei de luni, preşedintele grupării de sub Măgură a făcut o notificare către gruparea din Ghencea, şi aşteaptă răspunsul lui Gigi Becali până pe data de 21 ianuarie, adică exact joi. Nu vom încheia fără a preciza faptul că Ioan Gurzău este un membru marcant al PNG - filiala Şimleu Silvaniei, el însoţindu-l în permanenţă pe patronul Stelei în urmă cu câţiva ani, când a făcut o vizită la Şimleu, în drum spre Mănăstirea Bic, din apropierea oraşului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite