Exilul Ştiinţei la Severin a luat sfârşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Războiul dintre Mititelu şi autorităţile locale s-a încheiat. Sâmbăta viitoare, „juveţii“ vor juca pe „Ion Oblemenco“ meciul cu FC Timişoara, în etapa a IV-a a Ligii I. 7 decembrie 2009 a fost data la care alb-albaştrii au disputat ultimul meci la Craiova, 1-2 cu Steaua. La opt luni distanţă, Ştiinţa revine acasă!

Adrian Mititelu s-a hotărât peste noapte să revină cu echipa la Craiova, după ce avusese două runde de negocieri cu reprezentanţii primăriei, rămase fără rezultat. Clubul din Bănie a înştiinţat LPF că va disputa meciul de sâmbăta viitoare, cu FC Timişoara, pe stadionul "Ion Oblemenco", fără a mai discuta şi cu autorităţile locale! „Noi ne prezentăm la porţile stadionului, doar n-o să ne dea afară. Trebuie să ne lase să jucăm aici!", susţine Lucian Mitu, vicepreşedintele Ştiinţei.

Stroe: „Sper să fie o decizie definitivă"

Universitatea nu a semnat până acum niciun act cu Primăria Craiova, dar Mititelu insistă că a studiat bine situaţia şi că poate organiza meciuri pe "Ion Oblemenco" fără să existe riscul ca alb-albaştrii să piardă la „masa verde". „Noi, fiind în litigiu cu Primăria, suntem deţinătorii imobilului până la soluţionarea cazului. Şi cum litigiul poate dura un an sau doi, putem folosi stadionul în această perioadă", a explicat finanţatorul oltean.

Cel care a insistat ca Universitatea să revină la Craiova a fost Corneliu Stroe, preşedintele de onoare al clubului. Acesta a dezvăluit că a reuşit să-l convingă pe Mititelu de necesitatea revenirii în Bănie „pentru că şi el se gândea de ceva timp la asta". 

„Ar fi trebuit să revenim la Craiova de la începutul sezonului. Au fost însă unele neînţelegeri, dar nu din rea-voinţă din partea Primăriei, ci din cauza legilor aflate în vigoare. Sper ca de data asta decizia să fie definitivă, să nu mai existe disfuncţionalităţi din cauza orgoliilor de ambele părţi, care nu au făcut bine echipei", a spus Stroe.

„Cu tot respectul pentru cei de la Severin, eu cred că în ultimele cinci luni, am jucat toate meciurile în deplasare, de asta nu ne mergea chiar aşa de bine", a adăugat Corneliu Stroe.

Decizia patronului Adrian Mititelu de a reveni cu echipa la Craiova a fost pusă de acesta pe seama presiunii suporterilor. „Chiar dacă mai sunt oameni care ne sabotează prin orice mijloace, am hotărât să-mi asum toate riscurile şi să readuc echipa pe vechiul Central.

Motivul acestei răsturnări de situaţie îl constituie dorinţa arzătoare a majorităţii covârşitoare a suporterilor Ştiinţei. Presiunea pozitivă exercitată de ei a fost imensă şi am rezistat cu greu. Sper, totuşi, ca în viitorul apropiat cei care conduc oraşul să realizeze că a venit momentul să înceteze această atrocitate", a scris Mititelu pe blogul său. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite